STIŽU POHVALE OD NEMAČKOG BILDA: Dok u Nemačkoj vakcinacija sporo napreduje Srbija pokazala da to može i drugačije
Foto: Zorana Jevtić

uspešna organizacija

STIŽU POHVALE OD NEMAČKOG BILDA: Dok u Nemačkoj vakcinacija sporo napreduje Srbija pokazala da to može i drugačije

Društvo -

Nemački Bild i u današnjem izdanju bavi se uspešnom organizacijom vakcinacije protiv Kovid-19 u Srbiji.

Bild konstatuje da dok vakcinacija sporo napreduje u Nemačkoj, "mala balkanska država Srbija pokazuje da to može i drugačije.Tamo se svi građani države, bez obzira na starost, snabdevaju vakcinom", navodi Bild.

Bild prenosi iskustvo Jakova Maksimovića, stanovnika Kelna, koji je mnogo pre svojih nemačkih sugrađana uspeo da se vakciniše protiv virusa korone zahvaljujući srpskom pasošu i srpskoj domovini.

- Ovde sve funkcioniše brzo. Posle dolaska morao sam da se registrujem preko interneta i dobio sam termin nakon pet dana - kaže Maksimović za Bild.

Bild prenosi da u svakoj opštini u Beogradu postoji centar za vakcinaciju, da građani imaju mogućnost izbora između nemačko-američke Bajontek/Fajzer vakcina, ruskog Sputnika V i kineske vakcine Sinofarm, te navodi da su sve vakcine besplatne.

Nemački Bild je pre dva dana preneo i intervju sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji je govorio o strategiji vakcinacije i nabavke vakcina uz ocenu da je zadovoljan poslom koji je urađen u cilju zaštite zdravlja građana Srbije.

(Kurir.rs/ Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track