VUKOVAR JE U SRBIJI?! Hrvat dobio izvod iz knjige rođenih sa greškom SUPRUG MI SE UMALO ŠLOGIRAO KAD JE VIDEO ŠTA PIŠE (FOTO)
Foto: Profimedia, Printscreen Facebook

neverica

VUKOVAR JE U SRBIJI?! Hrvat dobio izvod iz knjige rođenih sa greškom SUPRUG MI SE UMALO ŠLOGIRAO KAD JE VIDEO ŠTA PIŠE (FOTO)

Društvo -

Matičari zagrebačke opštine Trešnjevka izdali su dečaku iz Vukovara izvod iz knjige rođenih u kome je navedeno da taj grad pripada Republici Srbiji!

Da izvod nije trebalo da preda gradskom uredu tu grešku verovatno niko ne bi ni primetio.

Majka dečaka Džana Vagenhofer je objasnila da je greška isplivala kad je predavala papire gradskom uredu.

- Mi smo taj rodni list izvadili letos. Nismo primetili grešku jer nismo ni gledali, tražili smo dokument, platili i otišli. Danas sam predavala neke papire u gradskom uredu i nisu mi primili zahtev jer su primetili grešku na rodnom listu - rekla je Vagenhofer.

Iz matičnog ureda su joj rekli da se greške događaju.

- Suprug mi se skoro šlogirao kad je video šta piše i odmah se sa tim papirom uputio u matični. Matičarka mu je rekla da se "greške dešavaju" i da se koleginica zbunila - kazala je Vagenhofer.

Nakon toga dečak je dobio novi izvod iz knjige rođenih.

- Ako ste rođeni u Vukovaru, a rodni list hoćete da izvadite u opštini Trešnjevka, pripazite da ne naletite na gospođu Željkicu Žunac, matičarku, koja misli da je Vukovar u Srbiji, a sa njom će se složiti i gospođa Snežana Bratković koja će isti dokument overiti. Sve to ćete naravno i platiti 20 kuna - dodala je Vagenhofer.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja