kovid

PACIJENTI SE GUŠE, A OČI PREKLINJU! Dr Zdravković u Usijanju: Sa početnih 2l primaju 80l kiseonika u minuti (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Umesto da masovna vakcinacija stanovništva obezbedi da se lagano oslobađamo mera koje su još na snazi, izgleda da nam sledi nova etapa pooštrenih pravila.

Kako se oseća dr Marija Zdravković, direktorka KBC "Bežanijska kosa", ustanove koja je posle devet meseci izašla iz kovid sistema, kad čuje za "korona žurke" i vidi neodgovorno ponašanje građana saopštila je gostujući u "Usijanju".

- U našoj ustanovi su se lečili pacijenti sa srednje teškom, teškom i izuzetno teškom kliničkom slikom. Kad gledamo najteže bolesnike obolele od korone, koji se guše bez vazduha, čije oči preklinju da im nešto pomognete, da im povećate protok kiseonika, a vi ste svesni da ne možete ništa da uradite jer su oni na ogromnim količinama kiseonika (početna doza je dva litra kiseonika, a najteži oblici primaju 80 litara u minuti). Kad ni to više ne pomaže, sledeći korak je respirator i stavljanje u stanje da diše preko veštačkih pluća - objašnjava ona svakodnevnu situaciju iz crvene zone na KBC "Bežanijska kosa".

Doktorka je dodala da se naježi kad čuje za "korona žurke" jer shvata da postoje sebični i narcisoidni ljudi koji nemaju osećanja prema članovima porodice ili kolegama na radnom mestu gde zaražavaju sve ostale dok su oni mladi, simptomatični i beskrupulozni.

- Za mene je to katastrofalna situacija koja podleže pitanjima psihologa, sociologa, pa verovatno i psihijatra - naglasila je ona.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track