Najnovije vesti

VUČIĆ O FILMU DARA IZ JASENOVCA: Težak film o mestu najvećeg srpskog stradanja! Država pomogla na moju inicijativu
Foto: Tanjug Printscreen, Printscreen YouTube

ponosim se time što smo uradili

VUČIĆ O FILMU DARA IZ JASENOVCA: Težak film o mestu najvećeg srpskog stradanja! Država pomogla na moju inicijativu

Društvo -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je film "Dara iz Jasenovca" i rekao da je film težak, ali da mu se dopao.

- Gledao sam film i ne mogu to da posmatram sa umetničke strane, ne mogu da bude profesionalan i objektivan. Film mi se dopao, ali je težak. Mislim da je važan za naš narod jer se konačno neko setio da napravi film o mestu najvećeg srpskog stradanja. Država je pomogla i bilo je na moju inicijativu. Ja sam inicijator toga. Ponosan sam na to. Ako smo napravili neku grešku, odgovaraćemo. Ako neko treba da odgovara zbog toga, to sam ja, ponosan sam na tu činjenicu - što su se posle 75 godina neka država, predsednik i neka vlada setili da bi trebalo da se pomogne nešto što će da govori o našim žrtvama u Drugom svetskom ratu i našem mnogostradalnom narodu. Ne bežim od toga, ponosim se time što smo uradili. Ako smo napravili neku grešku, odgovaraćemo pred građanima Srbije, nemam tu dilemu - rekao je Vučić.

Dodaje da je ponosan na taj film da i da ne beži od odgovornosti, kao što je ponosan i na to Hram Svetog Save, spomenik Stefanu Nemanji, Bulevar Junaka sa Košara i na još mnogo drugih stvari.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track