IZ STRUČNOG UGLA

MAFIJA I ESTRADA USKO POVEZANI! Stevanović: Veza je JAKA zbog obostrane koristi (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Aleksandar Stevanović iz Instituta za kriminološka istraživnja bio je gost u „Pulsu Srbije“ na Kurir televiziji, gde je govorio o uskoj povezanosti kriminala i estrade.

"Tu je reč o jednoj obostranoj koristi. To je jedna jaka simbiotička veza. Ako samo pođete od toga koji su tipični poslovi kriminala, mnoga lica povezana sa kriminalom su vlasnici mnogih klubova, diskoteka, a imate i sport", navodi Stevanović i objašnjava da sve više počinju da se bave menadžerisanjem, najčešće fudbalera.

"To je jedan zatvoren lanac kriminalnih aktivnosti, gde je lako oprati nelegalno stečen novac. Ako držite lanac klubova, pa ugovarate nastup estradnih ličnosti, koje su basnoslovno skupe, to je lak način da operete novac, ubacite ga u legalne tokove i praktično imate zatvoreni krug jednog lanca", kaže Aleksandar i navodi da postoji i simbolička veza kriminala i estrade.

"Druženjem sa tim 'žestokim momcima' oni stavljaju do znanja da su moćni, da imaju zaštitu, da ih treba pozivati", kaže Aleksandar i dodaje da druženjem sa estradnim ličnostima kriminalci šalju sliku „čoveka iz naroda“ i na taj način postaju aktivni članovi društva.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track