SBB IZBACILA LOKALNE TELEVIZIJE IZ PONUDE ZAPADNE SRBIJE, UMMR: Ako mogu strani kanali, zašto ne mogu TV GM i TV Požega
Foto: Profimedia

izbačeni iz neshvatljivih razloga

SBB IZBACILA LOKALNE TELEVIZIJE IZ PONUDE ZAPADNE SRBIJE, UMMR: Ako mogu strani kanali, zašto ne mogu TV GM i TV Požega

Društvo -

Udruženje medija i medijskih radnika obratilo se danas kablovskom operateru SBB u kojem traži da u sistem ubaci tri lokalne televizije TV Telemark, TV Požega i TV Gornji Milanovac, koje su iz neshvatljivih razloga izbačeni iz ponude ovog kablovskog operatera.

- Molimo vas da zbog informisanja javnosti i građana koji to čine sa lokalnih medija na području preko 20 opština zapadne Srbije ubacite u Vaš kablovski sistem regionalnu televiziju Telemark, TV GM i TV Požega. Uskraćivanjem da se nalaze u kablu čiji ste vi operater nanosite im ogromnu štetu a građanima uskraćujete pravo na informisanje. Sve tri pomenute televizije emituju se sa zemaljskih predajnika na Rudniku, Ovčaru i Torniku i vidljivi su na području Čačka, Gornjeg Milanovaca, Požege, Užica, Bajine Bašte, Lučana, Кraljeva, Sjenice, Ljubovije, Čajetine, Ljiga, Topole, Priboja i Prijepolja. Međutim, zbog toga što ste ih iz nekih razloga isključili sa kabla oni se ne vide u pomenutim gradovima i opštinama, čime su i televizije i gledaoci oštećeni - kaže se u saopštenju UMMR-a.

Udruženje kaže da nema ništa protiv da SBB emituje strane kanale kao što su Aldžazira, OBN i na desetine drugih ali smatra nesvhatljivim da izbaci lokalne kanale sa kojih se informišu građani gradova i opština zapadne Srbije.

(Kurir.rs/GZS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja