KRKOBABIĆ NAJAVIO: Za zadruge do kraja marta obezbedićemo pola milijarde dinara
Foto: Vlada RS

pomoć

KRKOBABIĆ NAJAVIO: Za zadruge do kraja marta obezbedićemo pola milijarde dinara

Društvo -

Novi program pomoći zadrugama biće objavljen krajem marta, a u njemu će na raspolaganju biti pola milijarde dinara za stare i novoformirane zadruge, izjavio je danas ministar za brigu o selu Milan Krkobabić.

On je tokom posete Baču naveo da je ova mala pogranična opština pravi primer dobre pomoći zadrugama, jer su na njenom području već uložena sredstva u tri zadruge i sve, kako je ocenio ministar Krkobabić, odlično posluju.

Pomoć zadrugama je prvi u nizu programa koje će Ministarstvo za brigu o selu sprovoditi tokom ove godine.

Novoformirane zadruge mogu da računaju na maksimalnih 7,5 miliona bespovratnih sredstava po jednoj zadruzi, a stare na duplo više sredstava, dakle po 15 miliona dinara po zadruzi.

Ministar je obišao i Zemljoradničku zadrugu „Bač" jednu od tri u ovoj opštini koja je dobila bespovratna sredstva od Vlade Srbije.

Dodeljeno joj je 11,2 miliona dinara za projekat iz oblasti voćarstva, nabavku 5.500 sadnica četiri sorte trešnje i protivgradne sisteme zaštite za tri hektara zasada.

Direktor zadruge Miloš Vuković izjavio je da im je ova pomoć mnogo značila u preorijentisanju poslovanja da na sopstvenim zasadima obezbede pristojnu zaradu, a ovaj kraj je pogodan za gajenje trešnje i profitabilnije je od gajenja drugih voćnih vrsta.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track