STIGLA RADOSNA VEST IZ AMERIKE: Oglasili se roditelji male Minje nakon terapije u Los Anđelesu DEVOJČICA POČELA SA VEŽBAMA (FOTO)
Foto: Facebook Printscreen

hvala bogu

STIGLA RADOSNA VEST IZ AMERIKE: Oglasili se roditelji male Minje nakon terapije u Los Anđelesu DEVOJČICA POČELA SA VEŽBAMA (FOTO)

Društvo -

Mala Minja Matić, koja je 12. februara u bolnici u Los Anđelesu primila zolgensmu, počela je sa fizikalnim terapijama i vežbama, objavili su danas njeni roditelji.

- Sve je jako lepo prihvatila. Rezultati su joj dobri i nije imala nuspojave. Svakodnevno uzima steroide koji će joj pomoći da ojača mišiće. Sada nam je neophodno samo vreme. Verujemo da će uz trud i strpljenje sve biti u najboljem redu - napisali su roditelji na Fejsbuku.

Porodica se još jednom zahvalila humanim ljudima iz Srbije i celog sveta koji su skupili 2,4 miliona evra, koliko je bilo potrebno da Minja ode po najskuplji lek na svetu.

- Hvala vam što ste nam pružili šansu da verujemo i borimo se. Minja vam obećava da će iz ove borbe izaći kao pobednik - napisali su roditelji.

Minja je umiljata i nežna devojčica. Rodila se 6. oktobra 2019. godine. Tokom prva tri meseca lepo je napredovala. Niko nije mogao da nasluti da će nešto krenuti po zlu. Roditelji su primetili da Minja postepeno prestaje da pomera noge i ruke, otežano diše, slabije jede. Odmah su potražili pomoć.

Ispostavilo se, nažalost, da se radi o retkoj i izuzetno teškoj neuromišićnoj bolesti - spinalna mišićna atrofija tip 1.

Minja je bila jedno od petoro dece za koje je Srbija za manje od godinu dana skupila po neverovatnih 2,4 miliona dolara. Sofija, Minja, Anika, Lana i Oliver sada su na putu izlečenja zahvaljujući humanim ljudima.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track