02:07

OTVOREN KONKURS ZA USPIS KADETA U VOJNE ŠKOLE I AKADEMIJE: Presudne su ljubav prema otadžbini i uniformi (KURIR TELEVIZIJA)

Konkurs za vojne škole

VOJNA PROFESIJA JE PROFESIJA PRAVIH VREDNOSTI: Zašto mladi treba da se odluče za vojni poziv (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Vojni poziv podrazumeva stalno usavršavanje i napredovanje u karijeri. I jedinstven osećaj časti za služenje otadžbini i svom narodu. Od 15. februara zvanično je otvoren konkurs za upis nove generacije kadeta i učenika na Vojnu akademija, Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije, Vojnu gimnaziju i Srednju stručnu vojnu školu.

Da li se još razmišljate da prihvatite izazov i prijavite se? Možda vam pomognemo danas u konačnoj odluci. Zbog toga smo u Puls Srbije danas pozvali majora Nebojšu Kljajića, sa Vojne akademije i kadeta Aleksandar Petljanski, studenta druge godine Vojne akademije.

Za upis u vojne škole tradicionalno je veliki odziv. Jer mladi ljudi preoznaju vrhunsko obrazovanje koje vojne škole nude, odlične uslove za boravak i rad i kasnije profesionalno usavršavanje. Konkurs za upis u vojne škole su otvoreni do 30. marta da oni koji žele da upišu prikupe neophodne dokumente i prijave se Regionalni centrima Ministarstva odbrane.Svake subote zainteresovani mogu da posete u okviru "Otvorenih vrata" Vojnu gimnaziju i Vojnu akademiju i da porazgovaraju sa učenicima i kadetima", rekao je major Nebojša Kljajić za KURIR TV.

Vojna akademija, kadet, kadeti, vojska, konkurs, Puls Srbije
foto: Printscreen

On je dodao da je vojna profesija profesija pravih vrednosti.

Kako izgleda život u Vojnoj akademiji upitao je voditelj

"Vojnu akademiju sam upisao iz ljubavi prema otadžbini i da steknem vrhunsko obrazovanje. Jedna od prednsosti je vruhunsko obrazovanje koje je provereno u praksi. Na Vojnoj akademiji imaju pogodnost da budući kadeti pohađaju brojne sekcije", rekao je kadet Aleksandar Petljanski.

Vojna akademija, kadet, kadeti, vojska, konkurs, Puls Srbije
foto: Printscreen

Inače za studente Vojne akademije postoji i stipendija pored besplatnog školovanja.

" Vojna akademija ide u korak sa najsavremenijim trenodvima. Ona svake godine podiže svoju lestvicu obrazovanja. Ona je samo platforma na kojoj se budući oficiri dalje usavršavaju", rekao je major Kljajić za Kurir TV

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track