Najnovije vesti

SRBIJA ŠAMPION IMUNIZACIJE, NIŽE USPEHE: Više od pola miliona revakcinisanih, najviše u Evropi! 507.425 DOBILO DRUGU VAKCINU
Foto: Tanjug/Nikola Anđić

bravo!

SRBIJA ŠAMPION IMUNIZACIJE, NIŽE USPEHE: Više od pola miliona revakcinisanih, najviše u Evropi! 507.425 DOBILO DRUGU VAKCINU

Društvo
07:32h

BEOGRAD - U Srbiji su do sada primenjene 1.405.142 doze vakcina protiv korona virusa, a 507.425 ljudi je dobilo drugu vakcinu, novi su podaci Vlade Srbije.

Kada je reč o broju vakcinacija na milion stanovnika, Srbija je i dalje peta zemlja u svetu.

Ispred Srbije su Izrael, Sejšeli Ujedinjeni Arapski Emirati, a iza Sjedinjene Države, Maldivi, Ccile.

Kada je reč o broju onih koji su dobili drugu dozu vakcine na milion stanovnika, Srbija je prva u Evropi i četvrta u svetu. Srbija u apsolutnim brojevima ima više potpuno vakcinisanih građana nego što zajedno imaju Mađarska, Slovenija, Hrvatska i Bugarska.

Prema broju vakcinacija na 100 stanovnika, Srbija je druga u Evropi, posle Velike Britanije, a prema broju revakcinacija na 100 stanovnika je prva u Evropi.

Srbija je ubedljivo prva u regionu po broju vakcinacija na milion stanovnika, a slede Rumunija, Mađarska, Slovenija, Hrvatska, Bugarska i Albanija. Srbija je na prvom mestu u regionu i prema broju revakcinacija na milion stanovnika. Prema ukupnom broju vakcinacija i revakcinacija, Srbija je druga u regionu, posle Rumunije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...