Najnovije vesti

SRBIJO, NA NOGE, HITNO SMO POTREBNI NIKOLINI Hrabra devojčica (6) ne može da hoda i govori, ali podmuklu bolest PODNOSI SA OSMEHOM
Foto: Printskrin / budi human

POMOZIMO

SRBIJO, NA NOGE, HITNO SMO POTREBNI NIKOLINI Hrabra devojčica (6) ne može da hoda i govori, ali podmuklu bolest PODNOSI SA OSMEHOM

Društvo
18:58h

Devojčici Nikolini Kostić (6) neophodna je pomoć svih nas kako bi uspela da pobedi podmuklu bolest i izbori se za što srećnije detinjstvo.

Nikolina je rođena u terminu, ali su joj prenatalno uočene proširene moždane komore (ventrikulomegalija). Sa mesec dana života Nikolini operativnim putem ugrađuju VP šant - aparat koji reguliše nagomilavanje moždanog likvora i tako smanjuje pritisak na mozak i smanjuje njegovo oštećenje.

Očekivao se dalji uredan razvoj, međutim, kako je vreme prolazilo psihomotorno kašnjenje je bilo sve izraženije. Nikolina se od devetog meseca života u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju Sokobanjska u Beogradu bori za samostalno sedenje, puzanje i gutanje.

Novi šok je usledio nakon magnetne rezonance.

Nalaz je pokazao oštećenje mozga, atrofiju subkortikale bele mase, atrofiju korpusa kalozuma, ožiljne lezije, anomalije oba hipokampusa, ali i dve nove dijagnoze - cerebralnu paralizu i mikrocefaliju. U pitanju su stanja gde je najvažnija kontinuirana psihomotorna stimulacija.

Nikolina Kostic
foto: Printscreen Budi human

Nikolina se sa svim borbama nosi hrabro i sa osmehom kojim pleni. Iako ima želju ne hoda samostalno, nema osećaj za ravnotežu, a ne može ni da govori.

Da bi dala svoj maksimum, nastavila da se bori i savladava prepreke koje joj život nameće, da bi se izborila za što kvalitetniji život i srećnije detinjstvo, potrebna joj je pomoć svih nas.

Nikolini su sredstva potrebna za medicinske intervencije, rehabilitaciju, dijagnostičke preglede, fizikalne, logopedske i defektološke tretmane, putne troškove i smeštaj, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Nikolini možemo pomoći:

Slanjem SMS-a: Upišimo 962 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS-a iz Švajcarske: Upišimo human 962 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000843922-80

Uplatom na devizni račun: 160600000084396936 IBAN: RS35160600000084396936 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem IPS QR kod-a na vašoj E-banking aplikaciji: IPS QR kod

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...