Najnovije vesti

RUSKI AMBASADOR HARČENKO: Odlična saradnja Srbije i Rusije u suzbijanju epidemije
Foto: Shutterstock

u skladu sa ugovorima

RUSKI AMBASADOR HARČENKO: Odlična saradnja Srbije i Rusije u suzbijanju epidemije

Društvo

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je sinoć da dolazak novih 100.000 vakcina Sputnjik V pokazuje da se saradnja Srbije i Rusije u oblasti suzbijanja korona virusa i posledica epidemije odvija prema planu.

- Plodno i konstruktivno, u skladu sa ugovorima, na najvišem niovu između predsednika Putina i Vučića - rekao je Harčenko i zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zbog visokih ocena saradnje Srbije i Rusije, koje će preneti predsedniku Rusije.

Harčenko je istakao da je saradnja Srbije i Rusije veoma važna.

- Prijatelj se poznaje u teškim vremenima. Ova saradnja je potvrdila da smo prijatelji. Imamo bratske odnose i u svakoj situaciji smo spremni da pružimo pomoć jedni drugima - nagalsio je Harčenko.

On je naveo da će se nastaviti isporuke vakcina iz Rusije.

- Ove vakcine su došle na vreme i doprineće neprekidnom procesu vakcinacije u Srbiji, kako bi došlo do preokreta u epidemiološkoj situaciji na bolje. Ovo je presudi trenutak - rekao je ruski ambasador.

On je podsetio da će Sbrija u prvoj fazi puniti, pakovati i distribuirati ruske vakcije, a kasnije, nada se i započeti proizvodnju Sputnjika V.

(Kurir.rs/ Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...