01:37

KNJIGE ZAMENILI TABLETIMA I TELEFONIMA: Nekada su svi rado išli u BIBLIOTEKU, a danas je SVE drugačije? (KURIR TELEVIZIJA)

KOLIKO NAM DECA DANAS ČITAJU

KNJIGE ZAMENILI TABLETIMA I TELEFONIMA: Nekada su svi rado išli u BIBLIOTEKU, a danas je SVE drugačije? (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Čini se da su starije generacije češće odlazile u bibilioteku, nego današnja deca. Ipak, školarci kažu da i i danas rado čitaju. Neki od njih se opredeljuju za online izdanja knjiga, a ima i onih kpoji posećuju biblioteku

- Sada u eri interneta mi čitamo dosta online, pogotovo zbog ove korone, i to u pdf formatu. Malo njih dolazi u biblioteku - kaže Tomislav Petrović, učenik 6. razreda.

- Odlazim u biblioteku od kad sam bila još mala, sve je drugačije kada uzmeš knjigu u ruke, a ovako preko računara nemaš osećaj da čitaš knjigu, kao da čitaš neku vest - kaže Ana Petrović učenica 4. razreda.

Iako deca danas sve više čitaju online, iz biblioteke u Kragujevcu kažu da im dolaze učenici svih uzrasta.

-Radosni smo da deca čitaju i u nekom starijem periodu, posebno devojčice dolaze i rado posećuju biblioteku. Često uzimaju romane, nekada to budu i neki ozbiljniji, naginju i ka odraslim čitaocima, pa sve više pozajmnljuju sestre Bronte - kaže Ana Antonijević Nikolić iz biblioteke u Kragujevcu.

Oni koji počnu da odlaze u biblioteku od malih nogu ostaju verni knjigama do kraja života.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track