00:51

BLIZINA RATIŠTA OMOGUĆILA BUJANJE CRNOG TRŽIŠTA ORUŽJA! Stručnjak za bezbednost: Dostupno po smešnim cenama (KURIR TELEVIZIJA)

kako ga legalizovati

STEVAN ĐOKIĆ U PULSU SRBIJE: Niko ne zna koliko tačno imamo ILEGALNOG ORUŽJA u Srbiji

Društvo -

Na svetu samo građani SAD poseduju više oružja od građana Srbije. Niko tačno ne zna koliko ima ilegalnog oružja u našoj zemlji.brojka kreće između 200.000 i 900.000 pištolja, pušaka, bombi, zolja.

O legalizaciji i ilegalnim putevima naoružanja u našoj zemlji u Puslu Srbije govori stručnjak za bezbednost Stevan Đokić.

- Jeste problem nelegalno oružje, ali imamo zakon koji ne ide na ruku onima koji žele da poseduju legalno oružje, smatra Đokić

. Vlasnici oružja (fizička i pravna lica) mogu da predaju sve vrste oružja i municije najbližoj policijskoj upravi, odnosno policijskoj stanici bez dokazivanja porekla oružja i municije i neće odgovarati za neovlašćeno nabavljanje i držanje oružja.

Puls Srbije, Stevan Djokic, Stevan Đokić
foto: Kurir

- Česte su akcije u kojima se građani pozivaju da predalu nelegalno oružje. Mi smo od 2015. imamo 11.000 komada oružja koje je uvedeno u legalan posed, potvrđuje Đokić

5. Najefikasnija je bila akcija tokom „Sablje" nakon ubistva premijera Zorana Đinđića. Tada su građani predali 47.852 komada oružja i podneli još 34.917 zahteva za legalizaciju. Vraćeno je preko dva miliona metaka.

-Na crnom tržištu oružje koje kupujete po upujete legalno je oko 150 do 200 evra a na crnom tržištu oko 400 evra.

Puls Srbije, Stevan Djokic, Stevan Đokić
foto: Kurir

6. Pucanje iz vatrenog oružja na svadbama je do skoro bio neizostavni deo tradicije, pogotovo u unutrašnjosti i da dolazi do povređivanjem zalutalim metkom.

- U pravu ste to šenlušenje treba iskoreniti. smatra Đokić. Važno je i obezbediti i čuvati oružje na pravi i bezbedni način. Ljudi se opuste i zanemaruju te bezbednosne stvari, što je nedopšustivo, kaže Đokić i dodaje :

- Najvažnije je da kažem da ne ubija oružje, ubija čovek. Mislim da oružje za ličnu bezbednost treba da ima svaka kuća i da je to dobra stvar, smatra Đokić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track