POKLON ZA GAK "NARODNI FRONT": Ultazvučni 4G aparat sa dve sonde

lepe vesti

POKLON ZA GAK "NARODNI FRONT": Ultazvučni 4G aparat sa dve sonde

Društvo -

Ginekološko-akušerskoj klinici "Narodni front" u Beogradu, dobila je danas moderan ultrazvučni 4D aparat sa dve sonde neophodan za preglede u dnevnoj bolnici.

Komercijalna banka Beograd, članica NLB Grupe, i Fond B92 i u uslovima epidemije korona virusa, ovom donacijom nastavili su zajedničku akciju opremanja porodilišta u Srbiji „Zajedno za bebe“, navodi se u njihovom zajedničkom saopštenju.

„Komercijalna banka, sada kao članica NLB Grupe, i dalje će snažno podržavati ovu plemenitu akciju. Akcija `Zajedno za bebe` koju smo pokrenuli sa Fondom B92 je još jedan dokaz stare izreke da kada se ljubav i sreća dele, one se ne smanjuju, nego samo uvećavaju. Ovu priliku koristim da zahvalim našim klijentima koji korišćenjem kartica Komercijalne banke stimulišu Banku da odvaja novčana sredstva za unapređenje rada zdravstvenih ustanova u Srbiji“, rekao je predsednik Izvršnog odbora Komercijalna banke Vlastimir Vuković.

Vrednost aparata, koji su predali predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke Vlastimir Vuković i predsednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić je oko 2,7 miliona dinara, odnosno 23.500 evra, a u ime bolnice, donaciju su primili direktor GAK „Narodni front“ prof. dr Željko Miković i načelnica Odeljenja dnevne bolnice prof. dr Ana Mitrović Jovanović.

Dnevna bolnica GAK „Narodni front“ je odeljenje sa najvećim brojem ambulantnih pregleda, obavljenih dijagnostičkih procedura i urađenih jednodnevnih ginekoloških intervencija i operacija u Srbiji.

Komercijalna banka se 2012. godine priključila kampanji Fonda B92 „Bitka za bebe“ kupovinom inkubatora za porodililšta u Nišu i Trebinju, a dve godine kasnije, Komercijalna banka i Fond B92 pokreću samostalnu akciju „Zajedno za bebe“.

Do sada je u ovoj akciji nabavljena medicinska oprema za 18 porodilišta i dva doma zdravlja u Srbiji, a osim medicinske opreme, nabavljena je i IT oprema za 13 porodilišta i devet matičnih službi u 19 gradova u Srbiji, za pokretanje projekta upisa novorođenčadi u matične knjige odmah u porodilištu.

Od početka, akcija „Zajedno za bebe“ prikupila je 62,3 miliona dinara.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track