GRČKI POLITIČAR APELUJE NA MINISTRA: Pustite braću Srbe da letuju kod nas, potpišite sporazum što pre
Foto: Profimedia

VAPAJ SA HALKIDIKIJA

GRČKI POLITIČAR APELUJE NA MINISTRA: Pustite braću Srbe da letuju kod nas, potpišite sporazum što pre

Društvo -

Odobravanje i potpisivanje novog turističkog sporazuma između Grčke i Srbije bilo je predmet pisma sekretara parlamenta i člana parlamenta za regiju Halkidiki, iz "Pokreta za promenu" Apostolosa Panasa upućeno ministru turizma Grčke Harisu Teoharisu.

Panas je ministru ukazao na posebno atraktivnu poziciju koju Halkidiki zauzima na srpskom turističkom tržištu. U stvari, primetio je da je Grčka 2019. godine dočekala više od milion srpskih turista, koji su tokom boravka u toj zemlji potrošili oko 356 miliona evra.

Istovremeno, poslanik je u pismu naglasio značajne ekonomske koristi koje će lokalna ekonomija zabeležiti bržim potpisivanjem odgovarajućeg sporazuma, dok je od Teoharisa zatražio da se novi turistički sporazum između Grčke i Srbije odobri i potpiše što je pre moguće, jasno određujući način ulaska srpskih turista na leto ove godine godine.

Na kraju, predložio je da Ministarstvu da sklopi i druge slične sporazume, uglavnom sa zemljama Balkana, koji su glavni izvor turista za odmor na Halkidikiju.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track