VUČIĆ O IMUNIZACIJI: Do sada naručeno više od 14 miliona vakcina! IĆI ĆU DA SE VAKCINIŠEM KADA BUDE MILION REVAKCINISANIH
Foto: Kurir

obraćanje posle sednice Saveta nacionalne bezbednosti

VUČIĆ O IMUNIZACIJI: Do sada naručeno više od 14 miliona vakcina! IĆI ĆU DA SE VAKCINIŠEM KADA BUDE MILION REVAKCINISANIH

Društvo -

Govoreći o vakcinaciji posle sednice saveta nacionalne bezbednosti, Aleksandar Vučić je rekao da bi Srbija mogla biti blizu zravnjenja krive.

- Mislimo da smo blizu, ali sačekaćemo još sutra i prekosutra, da zaravnimo krivu. Nismo medicinski eksperti, ali naučili smo da čitamo brojeve. Za nas je posebno važno da sačuvamo živote ljudi

- Najvažnije je da sačuvamo živote ljudi. Umiru i mlađi, ali su u 95 odsto staraiji od 58 godina. Vakcinacija opredeljuje ekonomsku budućnost Srbije - istakao je Vučić i dodao da je nabavaljeno 2.620.000 vakcina.

Vučić je zamolio najstarije građane da se vakcinišu i najavio da će on to očiniti kada bude milion revakcinisanih.

- Ići ću da se vakcinišem ili u Žagubicu ili u Meroševce da budem primer, jer se tamo ljudi najmanje vakcinišu. Najviše vakcinisanih imamo u najbogatijim sredinama, a najmanje u siromašnim - rekao je predsednik Srbije.

On je dodao da ogroman broj starijih od 65. godina nije vakcinisan i zamolio ih da ne slušaju laži neodgovornih jer im oni neće vratiti život.

- Imamo još 600.000 vakacina za prvu dozu. Stiže nam u aprilu još najmanje 1,5 miliona - rekao je Vučić i dodao da je do sada naručeno više od 14 miliona vakcina i da se pronalazi još jedna lokacija u Novom Sadu za izgradnju bolnice.

Predsednik Srbije je istakao da je država naručila i dva leka kojima će se spasavati životu najtežih kovid pacijenata.

Naručili smo dva leka, jedan nam stiže početkom aprila, a drugi početkom maja. To su strahovito skupi lekovi, jedna pilula košta više hiljada evra. Ta pilula skuplja virus i izvlači iz organizma. Te lekove su iz Evrope naručili samo Nemačka, Češka i Mađarska.

Vučić je rekao da su zbog korone potrošene milijarde evra i zamolio ljude da se vakcinišu i da pomognu sebi da bi pomogli državi.

- Srbija je uspela da se obračuna sa nekoliko važnih kriminalnih grupa, najamnje dve. Postoji mlađa kriminalna grupa koja misli da će naslediti prostor, mogu da im poručim da će ubrzo biti rastureni i smešteni iza rešetaka - rekao je Vučić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track