LICEMERNO! SONJA BISERKO OSULA PALJBU: Primila Fajzerovu vakcinu, pa otišla u Podgoricu da napada Srbiju i Vučića
Foto: Fonet

SRAMOTA

LICEMERNO! SONJA BISERKO OSULA PALJBU: Primila Fajzerovu vakcinu, pa otišla u Podgoricu da napada Srbiju i Vučića

Društvo -

Sonja Biserko, predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava, iskoristila je privilegiju koju nemaju brojni građani razvijenih zemalja sveta - vakcinisala se "Fajzer-Bajontekovom" vakcinom protiv koronavirusa, a onda je otišla u Podgoricu i na RTCG napala Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića zbog donacija vakcina.

Biserko je pomoć zemljama u regionu, koje su u očaju zbog nedostatka cepiva, protumačila kao Vučićevu želju da se predstvi kao lider koji se najbolje snašao tokom pandemije.

- Vučić je mnogo pre nego što je počela prodaja vakcina, izašao na slobodno tržište sa nekim novcem. To je vrlo netransparentno, ali u svakom slučaju, obezbedio je Srbiji određenu količinu i, naravno, sada sa određenim brojem donacija u regionu pokušava da ostavi utisak lidera koji se najbolje snašao u epidemiji - rekla je Biserko u emisiji "Teleskopija" na TVCG, odgovarajući na konstataciju novinarke da su Srbija i Vučić napravili veliku stvar sa vakcinama.

- Zemlje kao što su BiH, Kosovo, Severna Makedonija i Crna Gora su dobile vakcine, ali je to sve na površini. Skoncentrisano na stvaranje nekog utiska.

Milenko Jovanov
foto: Beta Miloš Miškov

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov kaže za Kurir da je Biserko tako sveže vakcinisana otišla u CG jer verovatno želi da se sama predstavi kao liderka regiona: - Želi da okupi sve kojima smeta jaka i uspešna Srbija i koji pate za onom Srbijom koja je puzala, koja se svima izvinjavala i koja je imala predsednika koji nije ponosan na to što je predsednik Srbije. Biserko bi najbolje predstavila tu grupu čiji lider želi da bude. Ali, na žalost svih njih, Srbija će nastaviti da jača, a Biserko će od te jake i snažne Srbije dobiti i revakcinaciju, ako već nije, da bi i dalje bezbedno mogla da okuplja svoje istomišljenike širom regiona.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track