02:20

Jelena Dubljević direktorka bebi servisa Beograd o teškom zadatku nalaženja dadilje

težak zadatak

STROGA SELEKCIJA ZA DRŽAVNE DADILJE: Bebi servis PROVERAVA žene do najsitnijh detalja! Od 20 prođe manje od 5 (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Direktorka Bebi servisa u Beogradu Jelena Dubljević govorila je u "Pulsu Srbije" na temu odabira dadilja.

- Od samog osnivanja pre 33 godine jedan od osnivača je bila Nacionalna služba Predškolska ustanova i Sekretarijat za obraztovanje. Mi zapošljavamo žene isključivo preko Nacionalne službe za zapošljavanje. Ono što je napravljeno specijalno za naše dadilje je baterija testova, koje one treba da polože i prođu. Kada se završi testiranje u Nacionalnoj službi nama stručni tim, tj. tim psihologa Nacionalne službe prosleđuje selekciju kandidata koje su oni odabrali. Ukoliko se prijavi 20 dadilja, kroz selekciju mi dobijamo 5 - navodi Jelena.

I to nije sve.

-One dolaze u Bebi servis na razgovor gde naš struični tim razgovara sa njima. Mi postavljamo mnogo pitanja i pokušavamo da ih upoznamo što više. Ono što su osnovna pitanja su sklonosti, afiniteti određeni i dobri za rad sa decom. Ona navodi da je rad sa decom jako specifičan, pogotovo kada se radi o radi jedan na jedan.

- Uz strogu proceduru mi imamo teorijsku i praktičnu obuku, koja traje oko mesec dana. Tu su uključeni doktori, nutricionisti, praktična obuka se obavlja u jaslicama predškolske ustanove, a posle te obuke još jednom izvršimo selekciju kroz pitanja i eventualno i tu odbacimo neku kandidatkinju. One koje su konačno za nas moraju da prilože svu dokumentaciju za rad - navodi Jelena Dubljević direktorka bebi servisa Beograd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track