02:27

Seničić predstavio sve poznate mere pod kojima ćemo moći da putujemo u Grčku i Tursku

KAKO NA LETOVANJE?

SENIČIĆ UPOZORIO GRAĐANE: Teško ćemo ući na listu zemalja za putovanja, a zna se i kada će biti REŠENO s Grcima (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije bio je gost u emisiji "Puls Srbije" povodom najava iz Grčke i Turske da bi se ove godine ipak moglo, pod određenim uslovima, putovati na omiljene letnje destinacije počev od 15. maja.

"Načelno je dogovoreno da se potpiše jedan sporazum koji će omogućiti građanima Srbije i Grčke da putuju. Imali smo i najave da će na Sajmu turizma u Berlinu Grčka predstaviti mere za ovo leto i to su uradili. Resorni ministar je pre dva dana rekao da se Grčka od 14. maja otvara za sve one koji žele da dođu u Grčku i rekao je da će prihvatati sve elektronske sertifikate bez obzira na koju vakcini se radi,a li da će postojati alternativa PCR test i najverovatnije brzi antigenski test ili serološki koji dokazuje da imate antitela i da ste preležali bolest", objansio je Seničić.

On je dodao da se krajem marta očekuje dolazak grčkog ministra koji bi trebalo da potpiše sporazum.

Kada je Turska u pitanju, oni će ukinuti PCR test.

"Najavljeno je da će Turska početkom leta ukinuti PCR test, mi se tome nadamo ali očekujemo i od njih, Kipra, Egipta, Tunisa, Bugarske da se odrede po pitanju potvrde o vakcinaciji i očekujemo da će putnici koji su vakcinisani moći, a ukoliko nisu, da postoje alternative", rekao je Seničić.

Predsednik YUTE je upozorio građane da se uozbilje, jer u slučaju da se epidemiološka situacija ne smiri postoji mogućnost, kako je rekao, da ćemo teško ući na liste zemalja kojima će uopšte biti omogućeno da putuju.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track