OD SUTRA STIŽE POGORŠANJE VREMENA: Evo gde će u Srbiji temperatura biti 18 stepeni, a onda pljuskovi i sneg!
Foto: Beta/ Miloš Miškov

zahlađenje

OD SUTRA STIŽE POGORŠANJE VREMENA: Evo gde će u Srbiji temperatura biti 18 stepeni, a onda pljuskovi i sneg!

Društvo -

Tokom sutrašnjeg dana region očekuje novo pogoršanje vremena, kiša, jak severozapadni vetar i zahlađenje, mogući i pljuskovi sa grmljavinom. Od nedelje relativno hladno uz nalete padavina, a sneg je moguć i u nižim predelima.

Oko petka, 19. marta, sledi jače pogoršanje vremena, navodi na svom Fejsbuk profilu meteorolog Marko Čubrilo. Posle pretežno sunčane i prijatne subote već u nedelju rano ujutro krajnji zapad i severozapad regiona zahvatiće naoblačenje koje će ponegde donositi kišu povremeno.

Tokom dana naoblačenje će napredovati dalje na istok donoseći kišu, a posle podne ponegde i to uglavnom tamo gde front bude stizao između 14 i 16 sati može biti i grmljavinskih pljuskova.

Posle podne i u noći ka ponedeljku uz jače zahlađenje i spuštanje snežne granice na oko 800 metara nadmorske visine snega, ponegde i obilnijeg biće iznad te visine nad središnjom i istočnom BiH, planinskim delom južne, jugozapadne i jugoistočne Srbije, kao i na severu Crne Gore, dok će na severozapadu uslediti prestanak padavina.

Sa frontom vetar u okretanju na jak, a u samoj zoni fronta ponegde na kratko i olujan severni i severozapadni, dok će se duž Jadrana početi probijati jaka i olujna bura.Dnevni maksimum od oko +5 na severozapadu gde hladan front stiže već rano pre podne do oko +18 na jugoistoku Srbije. Uveče svuda hladnije.

Od nedelje po uticajem prodora hladnog i vlažnog vazduha koji će se preko Skandinavije spuštati ka našem delu Evrope preovlađivaće promenljivo oblačno, vetrovito, nestabilno i relativno hladno vreme. Povremeno će biti padavina, a kako će snežna granica biti dosta nisko, često samo na oko 700 mnv osim brdsko-planinskih pedela, i nizije regiona posebno noću i rano ujutro mogu imati snežne padavine.

U višim planinama, preko 900 metara nadmorske visine, do srede se može akumulirati i oko 15 cm novog snega. Vetar pojačan, severozapadni, a duž Jadrana bura. Najmanje padavina uz duže sunčane intervale biće na jugu Hercegovine i duž Jadrana, ali i tamo može biti pljuskova.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track