KORONA BROJKE I DALJE RASTU: Danas 4.226 novozaraženih, preminulo 25 pacijenata
Foto: Kurir, Profimedia

poslednji podaci

KORONA BROJKE I DALJE RASTU: Danas 4.226 novozaraženih, preminulo 25 pacijenata

Društvo -

U Srbiji je u prethodnih 24 sata na korona virus testirano 12.149 građana od kojih je 4.226 novozaraženih.

Preminuo je 25 pacijenata, a na respiratorima u bolnicama širom Srbije trenutno je njih 207.

Podsetimo, na osnovu jučerašnjih podataka u Srbiji je bilo testirano 13.994 građana, od kojih su 4.092 novozaražena. Preminulo je 24 pacijenta, a na respiratorima je bilo njih 205.

Ustanove socijalne zaštite

U ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domovima za smeštaj odraslih i starih, korona virusom je zaraženo 194 korisnika i 263 zaposlena, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 5.347, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 2.373.

Inače, predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da će danas imati sastanak sa medicinskim delom Kriznog štaba i istakla da će mere protiv korona virusa morati da budu pooštrene.

- Sigurno ćemo morati da pooštrimo mere, ali videćemo šta je moguće da uradimo i šta je najpametnije da uradimo - rekla je Brnabić.

Navela je da razume zdravstene radnike, ali da se mora ramišljati i o tome šta će doneti dodatne restrikcije u smislu dodatnog kršenja mera koje ne može da se iskontroliše.

- Pokušavamo da nađemo balans i mislim da u tome uspevamo, jer i dalje imamo generalno dosta dobre pokazatelje i ekonomske i zdravstvene - rekla je premijerka.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track