02:44

Marija lukić o teškim momentima tokom trogodišnje borbe

redakcija

MARIJA LUKIĆ O TEŠKIM MOMENTIMA TOKOM TROGODIŠNJE BORBE: Žene su mi se javljale, a ja nisam mogla da pomognem! (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Iza nas je glasna, borbena osmomartovska nedelja. Neke hrabre žene odlučile su da ne ćute. A kako je ova godina počela čini nam se da će je definitivno obeležiti borba protiv seksualnog nasilja.

Ipak na tom putu je važna podrška celog društva, sistema, institucija. Jedna od onih koja je među prvima javno istupila i progovorila o seksulanom zlostavljanju i mobingu na radnom mestu je Marija Lukić.

Upravo zato što je postala simbol za borbu, u njoj su druge žene koje su se našle u sličnoj ili istoj situaciji videle oslonac i utehu. Marija Lukić je u svom uživo uključenju u našu emisiju "Redakcija" ispričala na koji način su joj žene pristupale i o svojim mogućnostima da im u tom momentu pomogne.

"Konstantno su mi se javljale žene putem društvenih mreža, neke su čak i pravile lažne naloge. Međutim, nisam osetila da sam u tom trenutku spremna i u mogućnosti da pomognem. Mogla sam nekim savetom da pomognem i nekim svojim iskustvom kako da reaguju i kako da se ponesu. Međutim nisam imala mehanizam da im zaista pomognem. Kada ja pošaljem poruku, isključim telefon, izađem iz chat-a da se žargonski izrazim, one ostaju same i dalje", navela je Marija.

Iz tog razloga, ova hrabra žena simbolično je 8. marta osnovala fondaciju koja će se baviti zaštitom žena od seksualnog zlostavljanja.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track