ADVOKAT TOMA FILA: Vakcinisani ne bi trebalo da imaju veća prava, jer bi to bila diskriminacija!
Foto: Zorana Jevtić

sukob mišljenja

ADVOKAT TOMA FILA: Vakcinisani ne bi trebalo da imaju veća prava, jer bi to bila diskriminacija!

Društvo -

Ideja Gorana Vesića, zamenika gradonačelnika Beograda, da se onima koji su revakcinisani protiv koronavirusa, za početak, dozvoli odlazak na sportske utakmice, a kasnije i na druge događaje kao što su koncerti, podelila je javnost u Srbiji. I dok jedni smatraju da građani koji su uredno primili drugu dozu ne smeju biti taoci onih koji ne žele da se pelcuju, advokat Toma Fila smatra da bi usvajanje ovog predloga predstavljalo diskriminaciju.

- Nijedna vakcina protiv kopronavirusa ne štiti 100 odsto. Proizvođači kažu da su efikasne od 80 do oko 90 odsto, a to znači da od milion vakcinisanih 100.000 može da se razboli, što nije mali broj. Virus mogu preneti i drugima. Sa druge strane, ne mogu se diskriminisati oni koji ne žele da se vakcinišu.

Ne bi bilo u redu da se njima brani da ulaze u prodavnice ili bilo gde. Nisam ni za to da se objekti zatvore, jer privreda mora da radi, ali nije ni ovo rešenje. Rešenje je u tome da se poveća broj komunalne milicije i policije i da se vodi računa o tome da se ljudi pridržavaju propisa i mera - rekao je Fila za Kurir.

Podsetimo, Vesić je rekao je za Kurir da će Grad Beograd predložiti kriznom štabu da se revakcinisanim osobama dozvoli odlazak na stadione, kao i na neka druga mesta.

- Grad Beograd će podneti zahtev kriznom štabu da se ljudima koji su revakcinisani dozvoli odlazak, za početak, na sportske utakmice, a kasnije, kada to bude dozvoljeno, i na druge događaje kao što su koncerti - rekao je Vesić za Kurir, postavljajući pitanje zašto bi "oni koji su se vakcinisali i poslušali svoju državu, plaćali cenu zbog onih koji ne žele da se vakcinišu".

Kurir.rs/R. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track