01:41

Penzioner iz Sremske Mitrovice stao na put prevarantima

leče, usisavaju, osiguravaju...

PENZIONER OSVETNIK ZNA ZNANJE: Prevarantkinja se javila na telefon, ali nije sanjala ŠTA JOJ SLEDI! (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Prevaranti nikada ne miruju - sada su smislili novu prevaru za penzionere - ovog puta u Sremskoj Mitrovici. U tom mestu pojavili su se leci na kojima se penzioneri pozivaju da dostave lične podatke i broj tekućeg računa kako bi im se isplatio novac zbog navodne neusklađenosti penzija.

Penzioner Jovan Erić za Kurir televiziju kaže da se javio na broj sa letka:

"Imao sam 40 godina staža, a nisam imao godine starosti pa su mi kaznili. Imam 4.000 manju penziju svakog meseca", naveo je on osobama koje su se dosetile da varaju penzionere.

"Nema veze, svi penzioneri imaju pravu na ovu naknadu, a ja ću vam porukom na ovaj broj telefona poslati sve pojedinosti", ispričala mu je jedna od prevarantkinja na telefonskoj vezi.

Da su često na meti prevaranata, potvrđuju i drugi penzioneri.

"Nude nam leče, hoće da usisavaju prašinu, brinu se kao za nas penzionere, juče me neko zvao, neko osiguranje, da me osigura", navodi drugi Sremac.

Zoran Berežni, direktor filijale PIO fonda u Sremskoj Mitrovici kaže da ta institucija nema veze s pomenutom problematikom.

"Ne postoji bilo kakva razlika zbog neusklađenosti penzije, nikakv novčani iznos neće biti isplaćen od strane PIO jer ne posoji neusklađenost i ako budu dostavili fotokopiju lične karte, fotokopiju rešenje o penzionisanju i broj tekućeg računa biće laka meta prevare", rekao je on i apelovao na građane da sve nedoumice penzioneri rešavaju isključivo u samim filijalama.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track