MINISTAR VULIN: Sprečeno krivično delo predstavlja veći uspeh od rasvetljenog
Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

poručio

MINISTAR VULIN: Sprečeno krivično delo predstavlja veći uspeh od rasvetljenog

Društvo -

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas u Kosjeriću da policija mora da pojača preventivni rad na terenu kako bi bila vidljivija i prisutnija na ulicama, što bi doprinelo podizanju kako nivoa bezbednosti i učinilo da se građani osećaju sigurnije.

- Svako krivično delo koje je operativnim i preventivnim radom policije sprečeno, predstavlja veći uspeh od rasvetljenog - poručio je Vulin tokom sastanka sa načelnikom i rukovodiocima Policijske stanice Kosjerić.

MUP će, kako je dodao, nastaviti da ulaže u opremu i naoružanje policijskih službenika, a jednaku pažnju će posvetiti i poboljšanju uslova u kojima rade, kroz renoviranje i adaptaciju službenih prostorija.

Za potrebe Policijske stanice Kosjerić, prema njegom rečima, u narednom periodu biće nabavljena terenska vozila, koja su, imajući u vidu konfiguraciju terena, izuzetno značajna za rad policijskih službenika u ovoj opštini.

- Naš posao je da policajcima obezbedimo najbolje moguće uslove rada, kako bi se uspešno obračunali sa svim vrstama kriminala i učinili da naše ulice, parkovi, školska dvorišta budu bezbedna mesta za odrastanje naše dece - istakao je ministar Vulin.

Stanje bezbednosti u Kosjeriću je povoljno, naveo je ministar napominjući da policija u ovom mestu beleži konstantno smanjenje stope kriminala.

Pojačano angažovanje i veću posvećenost, kako je naveo ministar, od policije očekuje u borbi protiv opšteg kriminala, pre svega imovinskog koji u najvećoj meri pogađa građane i koji od policije očekuju zaštitu njihove imovine.

Vullin je na sastanku bio zajedno sa direktorom policije Vladimirom Rebićem, nkon kojeg je položio je cveće na spomen-obeležje stradalim pripadnicima Policijske stanice Kosjerić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track