02:25

senicic

ODLIČNE VESTI

NE BRINITE! AKO STE SE VAKCINISALI, MOĆI ĆETE DA PUTUJETE! Aleksandar Seničić, direktor Jute objasnio KAKO! (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Od vakcinacije direktno zavisi da li ćemo i kako putovati u narednom periodu. Da li će nam biti potrebni kovid-pasoši ili će biti dovoljni negativni PCR testovi? Koje zemlje će dopustiti da građani Srbije slobodno ulaze, sve su to pitanja na koja nam je odgovor dao Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije.

"Evropska unija je pre neki dan izašla sa zvaničnim stavom da se ide ka uvođenju kovid pasoša koja će podrazumevati jednu od opcija: sertifikat o vakcinaciji (isključivo vakcine koje je odobrila Evropska komisija za lekove), negativan PCR test ili dokaz da smo preležali koronu" -rekao je Aleksandar Seničić.

U Srbiji su se ljudi većinom odlučili za kinesku ili rusku vakcinu, što je dodatno izazvalo strah da zbog toga neće moći da putuju.

"Ono što može da bude dobro, a mi još uvek ne znamo, pretpostavlja se da će posedovanje o antitelima rezultati biti dovoljni za sve one koji su se već vakcinisali u Srbiji, bez obzira za koju vakcinu su se odlučili jer sama vakcinacija podiže nivo antitela u krvi. Sa druge stane, svaka od zemalja EU će biti u mogućnosti da donosi svoje odluke o priznavanju sertifikata o vakcinaciji."- kaže Seničić

Kurir.rs

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

NE PROPUSTITE:

Bonus video:

01:41

Šta je potrebno našoj ekonomiji da u ovoj situaciji stekne antitela?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track