Najnovije vesti

OTVORITE GRČKU ZA TURISTE! Reakcija hotelijera jednog od omiljenih naših letovališta oduševiće sve koji planiraju na more
Foto: Shutterstock

ŠTO PRE JE MOGUĆE

OTVORITE GRČKU ZA TURISTE! Reakcija hotelijera jednog od omiljenih naših letovališta oduševiće sve koji planiraju na more

Društvo

Udruženje hotelijera oblasti Pijerija, u kojoj se nalazi i Olimpijska regija, veoma popularna među srpskim turistima, obratilo se ministarstvima i poslanicima Grčke javnim pismom čiji će sadržaj obradovati sve građane Srbije koji se nadaju letovanju u toj zemlji.

Hotelijeri od ministarstava i poslanika zahtevaju da se "što je pre moguće" otvore sve granice za drumski saobraćaj ka Grčkoj.

"Dok se od posetilaca naše zemlje zahteva negativni PCR test ne stariji od 72 sata, samo od onih koji dolaze kopnenim putem zahteva se dodatno i negativni brzi test na licu mesta. Dodatno, još je praktično jedino mogući ulazak turista kopnenim putem preko prelaza Promahonas (na granici sa Bugarskom). Sve to, a imajući u vidu početak turističke sezone 14. maja, vodi ka odlaganjima i poteškoćama za turiste koji dolaze drumskim putem, uz očigledne katastrofalne posledice po turistička preduzeća kako u Pijeriji, tako i u ostalim delovima severne i kontinentalne Grčke", pišu hotelijeri, a prenosi Nikana.gr.

Grčki hotelijeri insistiraju da 2021. ne samo granični prelaz Promahonas, već i Evzoni, budu otvoreni i da se na vreme ugovore zdravstveni protokoli i dovoljan broj obučenog osoblja i opreme za sprovođenje kontrola.

Prethodnih dana su se i članovi Turističke mreže Tasosa otvorenim pismom obratili nadležnim ministarstvima za zahtevom da se "ni slučajno ne ponovi" prošlogodišnja situacija sa zatvorenim granicama na severu Grčke.

"Zahtevamo rešenje za otvaranje svih graničnih preleza severne Grčke, kako bi svi posetioci koji dolaze kopnenim putem imali najbolju i najbržu uslugu, a čiji broj očekujemo da se poveća ove godine. Od nadležnih ministarstava tražimo da uspostave saradnju sa susednim zemljama u smislu informisanja, kako se ne bi ponovile sramotne situacije poput onih sa Srbima prošle godine!", poručila je Turistička mreža Tasosa.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...