ODLAŽE SE ZAVRŠNI TEST ZA OSMAKE: Nova odluka Ministarstva prosvete
Foto: Marina Lopičić

važna vest

ODLAŽE SE ZAVRŠNI TEST ZA OSMAKE: Nova odluka Ministarstva prosvete

Društvo -

Ministarstvo prosvete saopštilo je da je danas doneta odluka o odlaganju probnog završnog testa za učenike osmog razreda.

Probni završni test, koji je planiran za 26. i 27. mart, odložiće se za petak 9. i subotu 10. april 2021. godine, a to će biti utvrđeno izmenom Pravilnika o kalendaru obrazovno-vaspitnog rada osnovne škole za školsku godinu.

Ministarstvo je prethodno saopštilo da neće biti prelaska na onlajn nastavu od ponedeljka kad su u pitanju niži razredi osnovnih škola.

- Na sastanku predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić i medicinskog dela Kriznog štaba odlučeno je danas da se ipak ostane pri dosadašnjem načinu rada i da mlađi osnovci pohađaju nastavu redovno. Svakako, u pojedinačnim slučajevima, na osnovu odluke lokalnih kriznih štabova, uz saglasnost Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja preko školskih uprava, može se doneti drugačija odluka - navodi Ministarstvo.

Lokalni krizni štabovi inače imaju mogućnost da u sredinama gde broj zaraženih eksponencijalno raste predloži da sve škole pređu na onlajn nastavu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja