PREMIJERKA ANA POSLE RAZGOVORA SA FILMADŽIJAMA I FRIZERIMA: Evo šta se dešavalo na sastanku
Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDŽIĆ

nastavak razgovora

PREMIJERKA ANA POSLE RAZGOVORA SA FILMADŽIJAMA I FRIZERIMA: Evo šta se dešavalo na sastanku

Društvo -

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas s predstavnicima Grupe za kinematografiju Privredne komore Srbije - Sekcija za distribuciju i prikazivanje, kao i sa predstavnicima frizera.

Na sastanku, kojem su prisustvovali potpredsednica Vlade Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković i predstavnici Ministarstva finansija, razgovarano je o posledicama i efektima pandemije kovid-19 na poslovanje distributera i prikazivača, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Predstavnici PKS-a istakli su da je kinematografija jedna od grana koja se najbrže razvijala u poslednjih 10 godina i da je Srbija, sa gotovo poslednjeg mesta u regionu, došla do pozicije zemlje koja ima najviše snimljenih filmova i najviše gledalaca, posebno zahvaljujući pomoći i subvencijama države za ovaj sektor.

Premijerka Brnabić je istakla da će se razgovori s tom industrijom nastaviti kako bi se pronašli odgovarajući načini i modalitete podrške.

Srpska premijerka i resorni ministri nastaviće razgovore sa drugim predstavnicima sektora pogođenim negativnim efektima pandemije kovid-19, dodaje se u saopštenju.

Sastanak i sa frizerima

Sastanku je prisustvovao i ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali, dok su ispred frizera na sastanku bili članovi Saveza frizerskih klubova Srbije, Kluba frizera Neksus, kao i predstavnici distributera frizerskih proizvoda.

Glavna tema sastanka bilo je kako prevazići negativne ekonomske posledice koje je pandemija virusa KOVID-19 ostavila na ovu industriju.

Predstavnici frizera izrazili su zadovoljstvo što kroz neposredan dijalog sa predsednicom vlade i ministrom mogu da iznesu probleme sa kojima se suočavaju u prethodnih godinu dana. Imajući u vidu prirodu frizerskog posla i blizak fizički kontakt koji on podrazumeva, nesumnjivo je da je frizerska industrija jedna od najpogođenijih globalnom pandemijom korona virusa.

Zaključeno je da je zdravlje građana i poštovanje epidemioloških mera apsolutni prioritet, ali će sa druge strane i kroz nove predloge ekonomske pomoći privredi, frizeri biti podržani kako bi opstali i što lakše i brže povratili svoje poslovanje u normalne tokove.

Sastanak je deo konsultacija koje je predsednica vlade sa resornim ministrima imala u prethodnim danima sa predstavnicima industrija koje su najviše pogođene negativnim efektima pandemije virusa KOVID- 19.

Premijerka Brnabić juče je razgovarala i sa udruženjima ugostitelja, ivent industrije, muzičara i umetnika.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track