MIŠA RELIĆ ZA KURIR: Ugostiteljstvo je kolateralna šteta ove kataklizme! Za barove i klubove je jedini spas -direktna pomoć vlade!
Foto: Dado Đilas

ne rade već godinu dana

MIŠA RELIĆ ZA KURIR: Ugostiteljstvo je kolateralna šteta ove kataklizme! Za barove i klubove je jedini spas -direktna pomoć vlade!

Društvo -

Vlada Srbije odlučila je, na predlog kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti kovida-19, da od jutros od 6 sati omogući rad teretanama, frizerskim salonima, kao i brojnim drugim prodavnicama i lokalima, međutim i dalje su ostali zatvoreni ugostiteljski objekti - kafići, restorani, noćni klubovi, barovi kao i tržni centri.

Miša Relić, predsednik Udruženja noćnih barova i klubova Beograda kaže za Kurir da ova odluka ne menja puno na stvari za noćne barove i klubove jer oni ne rade već 12 meseci.

- Kako stvari stoje mi nećemo raditi pre 1. maja, a možda ni kasnije. Situacija je za nas katastrofalna i jedino što nam može pomoći je direktna pomoć vlade. O tome smo već razgovarali sa premijerkom Anom Brnabić, ministrom Sinišom Malim i ministarkom Tatjanom Matić. Ugostiteljstvo je kolateralna šteta ove kataklizme koja se desila i to nije tako samo u Srbiji, već u celom svetu - kaže Relić i dodaje da su i predstavnici vlade prepoznali ovaj problem, da zajedno rade na tome i da postoji dobra volja da se problem reši.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas da će Grad Beograd na sednici kriznog štaba, koja se očekuje sredinom nedelje, tražiti da se otvore i ugostiteljski objekti i tržni centri, ali Relić kaže da će se to, ako takva odluka i bude doneta, odnositi na restorane i kafiće.

- Vesić ima najbolju nameru da i restorani i noćni klubovi počnu da rade u nekoj meri. Zahvalni smo mu na podršci, ali mislim da je u ovom trenutku to realnije za restorane i kafiće, a da se nama da direktna pomoć. Zaista ne vidim da postoji neka prepreka da restorani rade, ali uz, naravno, ovaj put striktno poštovanje mera i striktnu kontrolu rada od strane nadležnih - kaže Relić i dodaje da je vreme da se kontrolom poštovanja mera pozabavi i MUP, a ne samo komunalna milicija i inspekcija.

(Kurir.rs/R.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track