ZORAN ĐORĐEVIĆ OBIŠAO ZAPOSLENE: Unuka prve poštarke u Srbiji nastavila babin zanat
Foto: Printscreen/Pink TV

zanimljivost

ZORAN ĐORĐEVIĆ OBIŠAO ZAPOSLENE: Unuka prve poštarke u Srbiji nastavila babin zanat

Društvo -

Vršilac dužnosti direktora JP Pošta Srbije, Zoran Đorđević, sastao se danas, u okviru svojih redovnih radnih aktivnosti, i sa radnicama RJ Beogradski venac, koje su radno angažovane na poslovima isporuke pošiljaka građanima.

Popularne beogradske „poštarke“, njih 16 ukupno, koje rade u ovoj radnoj jedinici, upoznale su direktora sa uslovima i načinom rada, sa problemima i poteškoćama u svakodnevnom obavljanju svog posla, naročito u aktuelnoj epidemiološkoj situaciji. Posebno su istakle da su iskreno i prijatno iznenađene što je novi direktor odlučio da svoju prvi sastanak sa neposrednim izvršiocima, onima koji su na terenu i u stalnom kontaktu sa građanima, upravo upriliči baš sa ženama koje obavljaju poštarski posao, što im predstavlja značajnu podršku i priznanje. Među zaposlenima nalazila se i poštonoša kojoj je poštarski poziv porodična tradicija - ona je unuka prve žene-poštara u Srbiji, za šta je direktor iskazao posebno interesovanje i poštovanje.

Đorđević je u razgovoru istakao da su radni uslovi i socijalno-ekonomski položaj zaposlenih njegov prvi i najvažniji prioritet, a da mu je rodna ravnopravnost i podjednake šanse za napredovanje i dodatnu edukaciju svakog od radnika imperativ pri organizaciji - jer su to dva bazična uslova za ukupnu uspešnost tako velikog i moćnog poslovnog sistema kakav je JP Pošta Srbije.

U JP Pošta Srbije na poslovima dostave pošiljaka angažovano je ukupno 86 žena.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track