Najnovije vesti

Puls srbije

U SRBIJU STIGAO NOVI LEK ZA KORONU: Sprečava teške kompikacije, a evo kako se pacijenti osećaju POSLE uzimanja (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo

Ovih dana kod nas je stigao novi lek protiv korone, američkog prozvođača, koji može da spreči komplikovanje kliničke slike bolesti. I kompanija "Fajzer" najavljuje završna ispitivanja nove vrste leka protiv kovida 19. Iako se većina pacijenata leči antibioticima, stručnjaci smatraju da već sada postoje određeni medikamenti koji su efikasniji u borbi protiv korone.

-U KC Vojvodine stigao je lek koji je posebno indoikovan kod pacijenata koji su kovid pozitivni, ali koji nemaju komplikacije, nego je reč o pacijentima koji spadaju u tzv. rizične grupe. Na taj način se smanjuje broj hospitalizacija zbog komplikacija prouzrokovanih virusom - kaže dr Edita Stokić, direktorka KCV.

Lek se uzima intravenski, a oni koji su ga već primili kažu da su sigurni da će im od njega biti bolje.

- Siguran sam da sam u pravim rukama. Ponuđeno mi je, pa sam prihvatio i očekujem sve najbolje. Trenutno se osećam jako umorno - kaže jedan od pacijenata koji je odlučio da primi ovaj lek.

Pacijenti koji su primili lek kažu da su sigurni u njega i očekuju sve najbolje. Terapija se daje jednokratno u vidu infuzije, nakon čega se pacijent vraća na kućno lečenje.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...