MILAN LAINOVIĆ, VLASNIK TURISTIČKE AGENCIJE ZA KURIR: Ovo je veliki dan za naš turizam, zvone telefoni, građani su presrećni
Foto: Sonja Spasić

o odluci grčke da otvori granice za srbe

MILAN LAINOVIĆ, VLASNIK TURISTIČKE AGENCIJE ZA KURIR: Ovo je veliki dan za naš turizam, zvone telefoni, građani su presrećni

Društvo -

Milan Lainović, vlasnik jedne od najvećih turistički agencija u Srbiji, kaže za Kurir da je danas veliki dan za Srbiju jer je sa Grčkom potpisan sporazum o ulasku naših turista uz potvrdu da su vakcinisani bilo kojom vakcinom, uz negativan PCR test ili brzi test.

- Ovo je velika i dobra stvar za tiurizam, napokon smo dobile sve informacije za ulasku naših građana u Grčku koja je jeste jedna od omiljenih destinacija naših građana. Ovim ćemo rešiti probleme koji traju već više od godinu dana, srpska Vlada i ministartka tirzma Tatjana Matić su pokrenuli čitavu priču i želim da im se zahvalim na tome. Ulazak u Grčku će biti brz, lak i jednostavan sada - kazao je Lainović i dodao da od jutros u njihovim poslovnicama zvone telefoni:

- Građani su takođe oduševljeni i presrećni i već se raspituju i rezervišu svoja putovanja. Želim svima da poručim da mogu da se spremaju da sa nama otputuju na bilo koju od njiihovim omiljenih destinacija i da odu na tako zasluženi odmor, nakon ovih teških vremena.

Prema njegovim rečima, još uvek se ne znaju uslovi za ulazak Srba u EU, ali se nada da je ovaj dogovor sa Grčkom dobar znak.

- Iskreno se nada da će i zemlje Evrope slediti primer Grčke, narovno uz sve mere opreza i u zavisnosti od epdemiološke situacije. MI ćemo sa naše strane ipsuniti sve zahteve i uslove.

(Kurir.rs/J.Pronić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track