MIHAILO JOVANOVIĆ ZA KURIR O VAKCINACIJI STRANACA: Srbija je održala čas humanosti, solidarnosti i zajedništva!
Foto: Printscreen RTS

nesebična pomoć

MIHAILO JOVANOVIĆ ZA KURIR O VAKCINACIJI STRANACA: Srbija je održala čas humanosti, solidarnosti i zajedništva!

Društvo -

Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i eUpravu kaže za Kurir da je za tri dana - u četvrtak, subotu i nedelju vakcinisano nešto više od 22.000 stranaca i to vakcinom "Astra Zeneka", kojom naši sugrađani mahom nisu želeli da se vakcinišu.

- Pozivali smo i nudili vakcinu Astra Zeneka našim građanima. U Beogradu i Novom Sadu smo omogućili čak vakcinaciju bez zakazivanja, ali, nažalost, postojao je taj negativan PR ove vakcine, i ljudi mahom nisu želeli da se vakcinišu. Bilo je i onih koji su štiklirali opciju da hoće bilo koju vakcinu, ali su odustajali kada smo ih pozivali i obaveštavali da je u pitanju Astra Zenekina vakcina. Tek kada smo videli da naši građani ne žele da se njome vakcinišu, obzirom da i sama vakcina ima rok do kada može da se da, odlučili smo da pozovemo i strane državljene - objašnjava Jovanović.

On kaže da su stranci dolazili na dva načina - preko Privredne komore Srbije (PKS) koja je pozivala privrednike preko privrednih komora regiona i zakazivanjem preko portala euprava. Najviše stranih državljana koji su se vakcinisali u Srbiji došlo je iz Severne Makedonije, BiH, Crne Gore i Albanije.

- Srbija je održala čas humanosti, solidarnosti i zajedništva. U trenutku kada Eu donosi odluku da vakcine neće da daje trećim zemljama, mi pokazujemo Evropi i celom svetu šta znači biti human - istiće Jovanović.

(Kurir.rs/R.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track