PULS SRBIJE

VATROGASAC ĐORĐE KOJI JE UZEO RONALDOVU TRAKU: Obožavam fudbal, ali ni na trenutak nisam mislio da je zadržim kao suvenir

Društvo -

Sve je počelo tako što je da je vatrogasac Đorđe Vukićević na stadionu "Rajko Mitić" uzeo traku koju je bacio Kristijano Ronaldo i odlučio da je donira kako bi se pokrenula humanitarna akcija o kojoj sada izveštava čitava planeta.

Šestomesečnom dečaku Gavrilu koji boluje od spinalne mišićne atrofije potrebno je dva i po miliona evra za lečenje. Kapitenska traka na sajtu Limundo dostigla je cenu od 1,28 milijardi dinara u sredu u 7.57, a do tog trenutka je bilo čak 597 ponuda. I svi su želeli da veruju da je ovo zaista istina, ali nije.

Na ovom sajtu za licitacije su posumnjali u istinitost ovih ponuda nakon što je cena brzo skakala tokom noći i na kraju došla do ove sume. Ipak, provera je pokazala da nije sve što je licitirano bilo istinito, pa je tako ova suma značajno umanjena.

O ovoj temi u "Pulsu Srbije" govorili su Đorđe Vukićević i Jelena Popović iz oglasnika Sasomange.

Jelena Popovic, Djordje Vukicevic
foto: Printscreen/Kurir TV

"Komandir se složio, uzeli smo traku i tako je sve počelo", rekao je Đorđe.

"Ovakve situacije mogu da se dese. Sa porastom onlajn prodaje, ključna je edukacija korisnika, a portali moraju da imaju mehanizme validacije", kaže Jelena Popović.

"Iako bismo svi želeli da je ta cifra bila prava, nažalost nije. Loše sam se osećao kada sam shvatio da su ponude bile lažne", nastavio je Đorđe i dodao:

"Veliki sam ljubitelj fudbala, ali nijednog trenutka nisam pomislio da traku zadržim kao suvenir. Traka je i dalje na aukciji, do sutra ujutru".

"Čuo sam se s Gavrilovom mamom Nevenom. Sve ovo je jako stresno za nju. Apelujem na sve da šalju SMS. Naše malo, Gavrilu može da bude puno", rekao je Đorđe.

"Moja želja je da se i Ronaldo uključi u akciju. Verujem do kraja da hoće, mada je malo verovatno da li će se desiti", iskren je bio vatrogasac.

Jelena Popovic
foto: Printscreen/Kurir TV

"Sajtovi, u zavisnosti od politike, mogu da imaju mogućnost da novac proslede automatski", objasnila je Jelena, a onda se osvrnula na prevare:

"Postoje mehanizmi. Bitno je da se proverava. Postoji sistemi verifikacije naloga sklonih zloupotrebi. Jako je bitno da se i s druge strane proširi svest, kako korisnici mogu da se zaštite".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track