usijanje dana

KURIR TV UPOZNAO RODITELJE MALOG GAVRILA I VATROGASCA: Pogledajte dirljiv susret sa čovekom koji je pokrenuo lavinu humanosti

Društvo -

Vatrogasac Đorđe Vukićević uzeo je kapitensku traku proslavljenog fudbalera Portugalije, Kristijana Ronalda, sa željom da je donira kako bi se pokrenula humanitarna akcija za lečenje malog Gavrila, šestomesečnog dečaka koji boluje od spinalne mišićne atrofije.

Roditelji deteta već neko vreme prikupljaju novac, a potrebno im je dva i po miliona evra za lečenje u inostranstvu. S obzirom na to da je vatrogasac pokrenuo lavinu ponuda za Ronaldovu traku, koja na sajtu Limundo dostigla cenu šest miliona dinara, roditelji malog Gavrila, Nevena i Aleksandar Đurđević poželeli su da upoznaju svog heroja.

"Sa Đorđem smo stupili u kontakt pre dva dana, kad se sve to desilo. Razmenjivali smo poruke, jer je i on bio u velikoj gužvi, i mi isto, dogovorili smo da se vidimo kada i Gavrilo bude dolazio u Beograd u bolnicu, da i njega upozna. Nismo očekivali da ćemo ga videti danas u Kuriru. Kada su nam rekli da ćemo ga upoznati, baš smo se prijatno iznenadili. Drago nam je da smo upoznali čoveka koji se toliko založio da pomogne našem detetu", ispričala je Nevena, koja je sa suprugom bila gost emisije "Usijanje dana", dok je Đorđe gostovao u "Pulsu Srbije".

Oni su se zahvalili još jednom svima koji su uzeli učešće u ovoj akciji, i istakli da je odlika humanih ljudi da pomažu drugom čoveku, ne očekujući zahvalnost jer smatraju da je to jedino ljudski.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track