DR PAVLOVIĆ SE MESEC DANA BORIO I POBEDIO KORONU I KAŽE ZA KURIR Kolege neće da se vakcinišu, pa me u ponoć zovu kada se razbole!
Foto: Privatna Arhiva

šef odeljenja onkologije u ĆupriJI

DR PAVLOVIĆ SE MESEC DANA BORIO I POBEDIO KORONU I KAŽE ZA KURIR Kolege neće da se vakcinišu, pa me u ponoć zovu kada se razbole!

Društvo -

Dr Vladan Pavlović, šef odeljenja onkologije u Opštoj bolnici u Ćupriji, koji se, zbog obostrane upale pluća usled koronavirusa, skoro mesec dana borio za život u KBC "Dragiša Mišović" kaže za Kurir da ne razume kolege koji odbijaju vakcinaciju.

On se, takođe, kao i brojni drugi lekari u Srbiji slaže sa idejom da bi vakcinacija zdravstvenih radnika trebalo da bude obavezna.

- Ja, koji sam preležao koronu, sam jedva čekao da dođe vakcina, jer je to jedini način da se spasimo. Nema nikakvog opravdanja da se to ne uradi. Ne razumem nikoga ko odbija vakcinaciju, a posebno ne zdravstvene radnike. Znam i kolege i pacijente koji nisu hteli da se vakcinišu, pa su me onda kada su se razboleli u ponoć zvali da im pomognem. To je skroz neozbiljno, ne znam zašto je uopšte potrebno ikoga ubeđivati da se vakciniše - kaže dr Pavlović, koji podseća da je samo u bolnici u kojoj on radi nekoliko zdravstvenih radnika umrlo od korone, a na desetine je bilo zaraženo.

Dr Vladan Pvlović
foto: Privatna Arhiva

Inače, italijanska vlada saopštila je prošle nedelje da će svi zdravstveni radnici u Italiji morati da se vakcinišu protiv korona virusa.

U dekretu koji je odobrio kabinet premijera Marija Dragija kaže se da su zdravstveni radnici, uključujući farmaceute, "u obavezi da se vakcinišu", a oni koji to odbiju mogli bi da budu suspendovani sa posla bez finansijske nadoknade do kraja godine.

- Cilj mere je da što više zaštitimo medicinsko i nemedicinsko osoblje, kao i one koji rade u okruženju gde se mogu zaraziti - navodi se u saopštenju vlade, a prenosi Rojters.

Kurir.rs/R. K.

Bonus video:

01:58

Milorad Kosanović u Usijanu dana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track