SRBIJA POBEĐUJE KORONU ZA 5 MESECI AKO OVAKO NASTAVI S VAKCINACIJOM: Ohrabrujuća analiza stranih stručnjaka za našu zemlju!
Foto: Shutterstock

NAŠA ZEMLJA U SVETSKOM VRHU

SRBIJA POBEĐUJE KORONU ZA 5 MESECI AKO OVAKO NASTAVI S VAKCINACIJOM: Ohrabrujuća analiza stranih stručnjaka za našu zemlju!

Društvo -

U Srbiji se u proseku dnevno daje 53.571 doza vakcina protiv koronavirusa i, ukoliko naša zemlja nastavi ovim tempom, za samo pet meseci biće vakcinisano 75 odsto građana što će značiti i pobedu nad ovom pošasti koja nas je zadesila, pokazuje istraživanje koje je sprovela američka agencija Blumberg!

Prema ovom istraživanju lider smo u regionu, a iza nas su bogate zemlje poput Francuske, Nemačke, Španije, Norveške, Italije i Kanade koje će se još mesecima posle nas boriti sa koronavirusom!

vakcina
foto: Shutterstock

Koliko se dobro Srbija snašla u globalnoj trci za vakcine da bi spasla živote ljudi, pokazuju podaci Blumberga prema kojima će Norveškoj, gde je stopa vakcinacije 14.598 doza dnevno, biti potrebno čak 16 meseci da vakciniše 75 odsto građana, Nemačkoj i Španiji, ukoliko ne ubrzaju tempo, biće potrebno godinu dana, Italiji 11 meseci... Evropskoj uniji će, generalno gledajući, biti potrebno godinu dana da vakiciše taj procenat stanovnika.

U regionu će iz krize, nakon Srbije, najpre izaći Slovenija, kojoj će trebati 10 meseci, Crna Gora će vakcinisati 75 odsto građana tek za 15 meseci, Hrvatska za 16, dok će Severnoj Makedoniji po trenutnom stanju biti potrebno čak više od 10 godina. Za BiH nema podataka i niko ne zna kada će oni i čemu da se nadaju!

Odlične rezultate, sa druge strane, postiže SAD, koja će pomenuti procenat dostići za tri meseca, kao i UAE i Mađarska kojima se predviđa da će za četiri meseca okončati agoniju. Velika Britanija i Izrael će, kao i Srbija, sa vakcinacijom završiti za pet meseci.

DALEKO IZA SRBIJE

Zemlja Broj meseci

Francuska 10

Kanada 10

Švedska 10

Belgija 11

Italija 11

Švajcarska 11

Nemačka 12

Austrija 12

Španija 12

Turska 12

Finska 13

Kina 14

Rusija 7,6 godina

Japan više od 10 godina

Ukrajina više od 10 godina

Zemlje u regionu

Srbija 5 mesec

Albanija 8 meseci

Slovenija 10 meseci

Grčka 13 meseci

Crna Gora 15 meseci

Rumunija 15 meseci

Hrvatska 16 meseci

Bugarska 2,8 godina

Severna Makedonija više od 10 godina

Bosna i Hercegovina - ne zna se

OPŠIRNIJE U ŠTAMPANOM IZDANJU KURIRA

štampano izdanje 7.4.2021.
foto: Kurir

DANAS POKLON U KURIRU! NOVO REDIZAJNIRANO ŠTAMPANO IZDANJE SASOMANGE.RS OGLASNIKA

Od danas uz dnevne novine Kurir na kioscima će se naći novo, kvalitetnije, redizajnirano izdanje Sasomange.rs oglasnika! Svake srede na 32 strane sjajnog papira moći ćete da pronađete mnogo više sadržaja, kao i veliki broj najrazličitijih oglasa. U Sasomange oglasniku ćete naći odabrane oglase za kupovinu i prodaju stanova, kuća, placeva, garaža, automobila, telefona, televizora, miksera, muzičkih instrumenata, nameštaja... Bukvalno za bilo šta! Sasomange je novi onlajn oglasnik, koji se sastoji od internet portala i aplikacija, dostupnih i za iOS i za Android platforme, a svake srede uz dnevne novine Kurir dobijate na poklon selekciju besplatnih malih oglasa. Celokupnu ponudu oglasa možete pronaći na Sasomange.rs, gde vas čeka preko 450.000 aktivnih oglasa u više od 90 kategorija i potkategorija. Sasomange – jedno mesto na kom ima sve!

Sasomange
foto: Kurir

Kurir.rs/Ružica Kantar Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track