EVO ZAŠTO JE U APRILI PAO SNEG U BEOGRADU: Meterolog Đorđe Đurić sve objasnio i rekao kad nas očekaju TEMPERATURE DO 20 STEPENI!
Foto: Kurir/T.S.

vremenski rolekoster

EVO ZAŠTO JE U APRILI PAO SNEG U BEOGRADU: Meterolog Đorđe Đurić sve objasnio i rekao kad nas očekaju TEMPERATURE DO 20 STEPENI!

Društvo -

Meteorolog Đorđe Đurić otkriva za Kurir da je retka, ali ne i neuobičajana pojava da u aprilu u Beogradu padne sneg, a da se sve ovo desilo zbog prodora hladnog fornmta sa severa Evrope.

- Iako jeste retkost da se Beograd zabeli u aprilu i to je više karakteristično za neke druge delove Srbije, ovo je nromalna i prirodna pojava, zbog prodora hladnog fornata sa krajnjeg severa Evrope. Danas se veći deo Srbije zabelelo i zadržao se sneg do 1 do 15 cm, zavisi kako gde, dok se snežni nanosi nisu zadržali u Vojvodini, a na jugositoku je padala kiša. Ipak, očekuje nas brzo otpljenje, pa ćemo već u petak uživati u Suncu na 15 stepeni, dok nas za vikned očekuju i temperature preko 20 stepeni celzijusovih - kaže Đurić i upozorava:

- Ipak, ujuturu će dolaziti do pojave mraza, pa savetujem oprez poljoprivrednicima. U ponedeljak će biti još toplije, dok nas u sledeću utorak i sredu očekuje blago i prolazno naoblačenje.

Kurir.rs/J.P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track