SAHRANJENA PORODILJA KOJU JE UBILA KORONA: Tamaru tek rođeni sinčić i ćerkica od nepune dve godine NEĆE NI ZAPAMTITI
Foto: Privatna Arhiva

TUGA U VELKOJ PLANI

SAHRANJENA PORODILJA KOJU JE UBILA KORONA: Tamaru tek rođeni sinčić i ćerkica od nepune dve godine NEĆE NI ZAPAMTITI

Društvo -

Tamara D. (25) iz Velike Plane koja je od koronavirusa umrla u KBC "Dr Dragiša Mišović" pet dana pošto je porođena na respiratoru, sahranjena je danas.

Iza Tamare je postala ćerkica od nepune dve godine, tek rođeni sinčić i suprug. Tamara je hitno porođena 30. marta carskim rezom na respiratoru, u devetom mesecu trudnoće. Rodila je zdravog dečaka, koji je odmah prebačen na Institut za neonatologiju, gde se i sada nalazi. Tamara je u jako lošem stanju po porođaju smeštena u postkoronarnu jedinicu, a uprkods borbi lekara, bitka za njeg život izgubljena je u nedelju, 4. aprila.

sahrana
foto: Kurir

Tačno u podne danas Tamara je ispraćena na večni počinak na novom groblju u Velikoj Plani.

- Strašno je bilo. Ima godina i svašta sam u životu vodeo, ali ovakvu tragediju nisam, nema ko nije zaplakao na sahrani. Bilo je mnog ljudi da isprati Tamaru - rekao je za Kurir jedan od rodbine porodice D. u telefonskom razgovoru. Kaže da je cela Velika Plana i svi koji znaju ovu porodicu još u neverici:

Sahrana
foto: Kurir

- I dalje smo u šoku i zatečeni. Danima se govorilo da je Tamara dobro i odjednom javiše da je umrla. Strašna tragedija. Jadan Miki, šta će sad sa dvoje malecke dece, bez žene. Dečica neće ni zapamtiti majku. Dečaku su dali ime kako je i Tamara izabrala.

Tamara, kako veli, nije bolovala ni od čega.

- Bila je mlada, krupna i zdrava. Kako ovo da se desi, nikome nije jasno. Ne možemo da dođemo sebi - veli ovaj čovek i dodaje da je čitava porodica imala tešku sudbinu: -

- Cela naša porodica, šira i velika izbegla je 1999. iz Kline. I Tamarina porodica je izbegla iz sela pored Kline. I svi smo došli u Veliku Planu. Tu je odrasla, kao i Miki, koji ju je oženio. Sad osta bez žene, pre četiri godine umro mu je otac. Ima majku, brata, sestru, dva strica i babu, koja ima bezmalo 100 godina. Strašna tragedija. A jadni i Tamrini roditelji, sahraniše dete.

Sahrana
foto: Privatna Arhiva

Tamara je rođena oktobra 1995. godine, a pošto je porodica 1999. morala da beži iz Kline, odrasla je u Velikoj Plani, gde je i završila srednju tehničku školu. Udala se u leto 2018, a u maju 2019. rodila je ćerkicu. Rođenje drugog detet trebalo je da donese novu radost u porodicu, a desila se tragedija.

Kurir.rs

Bonus video:

03:15

Doktor Radmilo Petrović u Redakciji o trenutnoj epidemiološkoj situaciji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track