Najnovije vesti

AUSTRIJSKA FIRMA VAKCINISALA DEO ZAPOSLENIH U SRBIJI: U Austriji vakcinacija veoma spora, dolazak u Beograd spas za biznis
Ilustracija, Foto: Promo

nemaju dovoljno cepiva

AUSTRIJSKA FIRMA VAKCINISALA DEO ZAPOSLENIH U SRBIJI: U Austriji vakcinacija veoma spora, dolazak u Beograd spas za biznis

Društvo

BEČ - U Austriji se brojne firme, koje su prisutne na međunarodnom tržištu, suočavaju sa gubitkom poslova u inostranstvu jer njihovi zaposleni nisu vakcinisani pa ne mogu na teren, zbog čega se neke odlučuju na vakcinaciju u Srbiji.

Prva firma iz Austrije koja se odlučila na ovaj korak je proizvođač kranova Palfinger.

U Austriji proces vakcinacije se odvija veoma sporo, pre svega zbog manje od planiranih isporučenih vakcina koje su nabavljene preko EU.

Trenutno se u Austriji vakcinišu osobe starije od 65 godina, a idućeg meseca počinje imunizacija lica starijih od 50 godina, pre nego što se želi krenuti na imunizaciju ostatka zainteresovanih građana.

Firme više neće da čekaju do njihovi zaposleni dođu na red, pa sami traže rešenja.

Palfinger iz Salcburga, prema pisanju dnevnika Salcburger Nahrihten, vakcinisao je u Srbiji 40 svojih zaposlenih, ključnu radnu snagu.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Ana Paunković

"U međuvremenu gubimo poslove koji su planirani na tri do pet godina zato što naši zaposleni ne mogu da izlaze na teren", objasnio je šef Palfingera Andreas Klauzer.

On je ukazao da je tokom korona krize kompanija već imala negativne posledice.

"Pokušavamo da preduzmemo dodatne mere kako bi delovali što je moguće bolje", objasnio je Klauzer inicijativu za vakcinaciju.

Rekao je da nije želja da se minira nacionalni plan vakcinacije.

Ukazuje da drugi učesnici u tržištu iz Skandinavije od aprila već šalju svoje ljude na teren.

Naglasio je da se privatnom organizacijom ne dira u domaći kontingent vakcina, i da je sve legalno.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...