RAT NA MREŽAMA PRED SVAKI USKRS ZBOG ŽENE IZ PROGARA: Farba žive piliće, možete da birate boju, a deca su oduševljena ANKETA
Foto: Profimedia

šta mislite o ovoj ideji?

RAT NA MREŽAMA PRED SVAKI USKRS ZBOG ŽENE IZ PROGARA: Farba žive piliće, možete da birate boju, a deca su oduševljena ANKETA

Društvo -

Tradicija farbanja jaja za Uskrs stara je vekovima, a domaćice svake godine pronalaze nove načine da njihova uskršnja jaja budu lepša, originalnija i kreativnije ukrašena u odnosu na prethodnu.

Šarenim jajima i prazniku najviše se raduju deca, ali jedna žena je rešila da ode korak dalje i umesto jaja ofarba i piliće.

pilići, obojeni pilići
foto: Facebook Printscreen

"Žena farba i prodaje žive piliće kao dekoraciju za Uskrs. Ima li monstruoznijeg načina da zaradiš koji dinar? Posle ih ove mamičke pobacaju u kontejnere, valjda, kad prestanu da budu "wow, tako swatki" . Kad određeni oblik života shvati da pile kaki i piški, smrdi i mora da jede određenu hranu i živi pod lampom, da mu se menja prostirka, šta radi onda taj oblik života? Reši se pileta? Nije dovoljno da bude malo, slatko, žuto, da poraste i da ga pojedeš. Dogodine će to s malim belim zekama...", navodi se u objavi na Fejsbuku.

pilići, obojeni pilići
foto: Facebook Printscreen

"Ja imam i živu dekoraciju", oglasila se ona, a druga žena je odmah pohvalila njenu kreativnost i počela da se raspituje kako bi mogla da dođe do svog ofarbanog pileta i po kojoj ceni, vidi se na fotografiji koja kruži Fejsbukom, uz napomenu da su "deca oduševljena" njenom dekoracijom.

O vrsti farbe koja se upotrebljava za ovaj postupak i njenoj bezbednosti ne vredi ni raspravljati, a u prilog tome govori činjenica da je u nekim zemljama zakonski zabranjeno bojenje životinja, što zbog zaštite životinja, što zbog bezbednosti hrane.

Na kraju, korisnici društvenih mreža osudili su biznis potez ove žene sugerišući da se radi o nehumanom ponašanju, navodeći "na šta su sve ljudi spremni kako bi zaradili koji dinar".

Ipak, nije reč baš o inovaciji. Praksa farbanja živih pilića postoji već neko vreme i zapravo se radi o proizvodu velike potražnje, te je u nekim zemljama uobičajena pojava i to ne samo na Uskrs. Ukrašavanjem pilića prvi su počeli da se bave u u SAD, Kini i Indiji.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track