Najnovije vesti

Opala prodaja donjeg veša za vreme korone
01:47

Opala prodaja donjeg veša za vreme korone

KURIR TELEVIZIJA

SRBIMA NAJMANJE POTREBAN DONJI VEŠ! Za vreme korone drastično opala kupovina veša, garderobe i čarapa

Društvo

Tokom prošle pandemijske godine najveći pad industrijske proizvodnje među proizvodima koji se inače dosta prodaju, zabeležen je kod nekoliko grupa prehrambenih proizvoda i odevnih predmeta, kao što su pekarski proizvodi, veš, čarape

Na listi najmanje proizvedene robe za vreme pandemije, našao se i donji veš i čarape. O smanjenoj prodaji ovih proizvoda svedoče i vlasnici butika.

-Najgori period bio je u prethodnih pet meseci, prodaja nam je opala za jedno tri puta, pogotovo donjeg veša i čarapa - kaže Ljiljana Miljanović, vlasnica butika.

Prema statističkim podacima, najviše opala proizvodnja pamučnog veša, i to za 78 odsto, zatim kupaćih gaća i kostima, za 46,6 procenata. Sudbina preduzetnika koji se bave ovim poslom i dalje je upitna.

-Nemoguće je uspostaviti saradnju sa novim dobavljačima, uvrstiti nove artikle u asortiman, ni naš butik ne radi, jer su nam vlasnice pod koronom, a nama idu dažbine i ostalo - navodi Ljiljana.

Prema mišljenju stručnjaka ovo je očekivano smanjenje potrošnje.

- Pre svega zbog smanjenih potreba potrošača za tom vrstom robe. Promenjene strukture i prilagođavanje potrošača u novonastaloj situaciji. Mislim da ovom spisku treba dodati i tehničku robu, odeću i obuću u celini - kaže Petar Bogosavljević predsednik pokreta za zaštitu potrošača.

Spisku treba dodati i prehrambene proizvode kao što su pšenična peciva i smrznuti pekarski proizvodi, čija je proizvodnja takođe upadljivo smanjena.

Bonus video:

EKO ŽIVOT PODNO BUKULJE: Beograđanke napustile grad i napravile hostel u kome se ništa ne baca (KURIR TELEVIZIJA)
10:12

EKO ŽIVOT PODNO BUKULJE: Beograđanke napustile grad i napravile hostel u kome se ništa ne baca (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...