ZDRAVSTVENA NEGA ZANIMANJE BUDUĆNOSTI! Vladan Kljajić: Srbija ima veliki problem sa populacijom, stanovništvo nam je STARO
Foto: Kurir televizija

puls srbije

ZDRAVSTVENA NEGA ZANIMANJE BUDUĆNOSTI! Vladan Kljajić: Srbija ima veliki problem sa populacijom, stanovništvo nam je STARO

Društvo -

Prekvalifikacija, sticanje novih znanja i veština danas nije toliko teško. Ako ste izgubili posao i ako vasa struka trpi posledice zbog koronavirusa možete vrlo lako da zamenite ne samo radno mesto nego zanimanje.

Ako nemate novca za radni prostor možete raditi od kuće ili na društvenim mrežama. Vazno je samo da donesete odluku.

Današnji gost u Pulsu Srbije bio je Vladan Kljajić, direktor ustanove Božidarac sa kim smo razgovarali na tu temu.

Vladan Kljajić
foto: Kurir televizija

- Kriza je pre svega pogodila ugostiteljstvo, potražnja za kuvarima i konobarima je dosta opala dok je npr porasla za frizera pasa, imajući u vidu da se sve više ljudi odlučilo za ljubimca u poslednjih godinu dana. Najveći porast je u Beogradu. Porasla je potreba za knjigovodstvom takođe, digitalizacija je to pospešila, više ne moramo lično da se sastanemo sa računovođom. Imamo i porast potražnje za zdravstvenim negovateljem, koja je u doba epidemije jako bitna. Prosek našeg stanovništva je 41 godina, tako da to zanimanje ima perspektivu. Kurs traje oko 2 meseca, nastava je kombinovana i odvija se online. Sada je jednostavnije biti knjigovođa zbog unapređenih programa koje imamo. Obuka za zdravstvenog negovatelja traje 3 meseca, obuka se sastoji iz teorijskog i praktičnog, praktični malo predstavlja problem zbog epidemiološke situacije. - rekao je Vladan Kljajić.

Vladan Kljajić
foto: Kurir televizija

Kurir.rs

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

02:32

PANDEMIJA KORONE I INDUSTRIJA: Srbija deli sudbinu stranih kompanija, a evo da li nam PRETI ekonomska blokada?! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja