Najnovije vesti

NOVINAR DAŠKO PRETUČEN ŠIPKOM U NOVOM SADU: Osude mučkog napada stižu sa svih strana
Foto: Daško Milinović

istraga

NOVINAR DAŠKO PRETUČEN ŠIPKOM U NOVOM SADU: Osude mučkog napada stižu sa svih strana

Društvo

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević osudio je danas napad na radio novinara Daška Milinovića koji se dogodio u tom gradu i naglasio da tako nešto ne sme da se dešava ni u Novom Sadu, niti bilo gde u Srbiji.

- Osuđujem svaki napad na novinare i očekujem da se što pre pokrene istraga povodom nasilja koje je jutros pretrpeo novosadski novinar Daško Milinović. Nedopustiv je i sramotan ovaj napad na novinara, to ne sme da se dešava ni u Novom Sadu, ni u Srbiji - poručio je Vučević i dodao da nasilnici moraju biti odmah pronađeni i kažnjeni.

Novinar je napadnut jutros u Novom Sadu oko 6.45 sati u ulici Vojvode Knićanina prilikom odlaska na posao. Milinović je tokom emisije "Alarm sa Daškom i Mlađom" rekao da se napad dogodio u blizini Osnovne škole "Vasa Stajić".

Dodao je da je najpre poprskan suzavcem u oči, a onda su ga dvojica mladića napala šipkom. Rekao je i da je u četvrtak primetio kako ga ista dvojica čekaju dodajući da bi mogao da ih prepozna. 

Ministarstvo kulture osudilo napad

Ministarstvo kulture i informisanja osudilo je napad na novinara.

- Pozivamo nadležne organe da ovaj slučaj kao i sve druge napade na novinare tretiraju kao prioritetne. Ministarstvo još jednom ističe da se svim novinarima i medijskim radnicima mora omogućiti da nesmetano rade i obavljaju svoj posao, a da tom prilikom njihova lična bezbednost i profesionalni integritet ne smeju biti dovedeni ni jednog trenutka u pitanje - piše u saopštenju.

NUNS zabrinut za bezbednost Malinovića

Nezavisno udruženje novinara Srbije takođe je najoštrije osudilo mučki napad u Novom Sadu na novinara Daška Milinovića.

- Izražavamo zebnju za bezbednost novinara Milinovića budući da se ovde evidentno radi o jednoj organizovanoj akciji. Takođe, ovaj rukopis napada podseća i na ranije brutalne poduhvate iz mračne prošlosti prema pripadnicima novinarske profesije. Već duže vreme upozoravamo na atmosferu u društvu koje dovodi do ovakvih napada prema novinarima koji se kritički odnose prema određenim temama - saopštio je NUNS.

Udruženje navodi da je od početka godine zabeleženo 35 slučaja napada i pritisaka na novinare dok je u prethodnoj bilo 189 slučajeva.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...