Najnovije vesti

PROFESOR KOČOVIĆ IZNEO NOVE KORONA PRORAČUNE: Sad pominje 13. jul, DA LI OVO ZNAČI DA ĆEMO KONAČNO MOĆI DA ODAHNEMO? (FOTO)
Foto: Printcsreen, Printscreen/Facebook/Petar Kocovic

IMA LI KRAJA?

PROFESOR KOČOVIĆ IZNEO NOVE KORONA PRORAČUNE: Sad pominje 13. jul, DA LI OVO ZNAČI DA ĆEMO KONAČNO MOĆI DA ODAHNEMO? (FOTO)

Društvo

Građani Srbije svakog dana u 15 časova čekaju presek broja zaraženih, u nadi da će ona pasti, i da ćemo se konačno vratiti normalnom životu. 

Profesor Petar Kočović, stručnjak za informacione tehnologije, koji zajedno sa svojim timom, mesecima unazad daje prognoze o kretanju epidemije na osnovu proračuna baziranog na Gausovoj krivoj, izneo je novu prognozu u kojoj se pominje datum koji do sada nismo imail. 

Naime, u jednom od njegovih poslednjih proračuna piše da će kraj trećeg talasa biti - 13. jul.

Petar Kočović proračuni
foto: Printcsreen, Printscreen/Facebook/Petar Kocovic

Kočović i dalje stoji do toga da je datum 13. maj dan koji će nam mnogo pokazati. Tada bi trebalo da se očekuje da padnemo na broj od 1300 zaraženih. 

Kako je on 1. aprila govorio o jednom od svojih proračuna za Kurir, rekao je da je jedan od svojih dijagrama namerno naslovio kao pod-talas 2.

- Pod-talas 2 je krenuo 24. januara i to sa 1.317 zaraženih osoba dnevno. Procenjeni kraj talasa, prema mojim proračunima, trebalo bi da bude 15. maj. To ne znači da tada više neće biti obolelih, već da ćemo se vratiti na brojku od 24. januara - objasnio nam je tada Kočović. 

U današnjem razgovoru on nam je napomenuo da je taj datum trenutak kada će se osetiti pad, dok će još jedan manji pad potom uslediti od 23. maja do 13. jula, kada će broj zaraženih krenuti da pada nisko, što bi samim tim značilo da je ta sredina jula period kada ćemo konačno moći da predahnemo.

Kurir.rs / Suzana Trajković

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...