Najnovije vesti

PREMIJERKA BRNABIĆ SASTALA SE SA PREDSTAVNICIMA NOĆNIH BAROVA: Svesna sam ekonomskih posledica koje je ostavila pandemija
Foto: Printscreen/Pink

rešenje na pomolu

PREMIJERKA BRNABIĆ SASTALA SE SA PREDSTAVNICIMA NOĆNIH BAROVA: Svesna sam ekonomskih posledica koje je ostavila pandemija

Društvo
19:24h

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić predsedavala je danas sastanku Radne grupe za rešavanje problema barova i noćnih klubova nastalih usled pandemije korona virusa.

Sastanku je prisustvovala i direktorka Poreske uprave Dragana Marković, predstavnici Ministarstva finansija i predstavnici Udruženja barova i noćnih klubova NOB.

Premijerka Brnabić je istakla da je svesna ekonomskih posledica koje je pandemija korona virusa već donela noćnim klubovima i barovima, kao i da su Vlada Republike Srbije i predsednik Aleksandar Vučić posvećeni traženju najboljeg ali ujedno i najpravednijeg rešenja ovog problema. Predsedncia Vlade navela je da se razmatra još jedan vid sektorske pomoći i da država traži način da identifikuje noćne klubove i barove, s obzirom na to da su ovakvi lokali jedni od najpogođenijih u čitavoj privredi. Razlog je taj što im je u toku prethodnih više od godinu dana, većinu vremena rad bio u najvećoj meri ograničen.

S obzirom na to da noćni klubovi i barovi nemaju jedinstvenu šifru delatnosti, dogovoreno je da se do sledećeg sastanka izradi predlog po kome bi noćni klubovi i barovi na pravedan i jedinstven način mogli biti identifikovani.

Svi učesnici sastanka saglasili su se da je učešće predstavnika udruženja u radnoj grupi ubedljivo najbolji način za iznalaženje rešenja različitih problema i da se ta praksa nastavi i u budućnosti.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...