BRANKICA JANKOVIĆ: Jednakost pred zakonom za sve! Institucije su uvek na ispitu, ali ne treba meriti svaki korak tužioca!
Foto: Zorana Jevtić

Slučaj optužbi o zlostavljaju u Jagodini

BRANKICA JANKOVIĆ: Jednakost pred zakonom za sve! Institucije su uvek na ispitu, ali ne treba meriti svaki korak tužioca!

Društvo -

Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, za Kurir kaže da institucije nisu na ispitu samo u slučaju optužbi za podvođenje devojčica u Jagodinia, već i u svim slučajevima.

- Ovaj je specifičan jer se radi o javnoj ličnosti i nosiocu funkcije, pa je institucijama možda teže, jer je javnost više zainteresovana. Mislim da ne treba meriti i komenarisati svaki korak postupajućeg tužioca jer ne može preko noći prikupiti činjenice i dokaze. Ključna poruka institucije koju vodim je jednakost pred zakonom i neselektivna pravda kao temelj vladavine prava i pravde - kaže Brankica Janković i dodaje:

- Na kraju, puna podrška ženama koje su prijavile i/ili nameravaju da prijave bilo koji oblik seksualnog uznemiravanja, zlupotrebe i nasilja, a nema mesta nikakvom senzacionalizmu ni politizaciji jer se svakog trenutka mora voditi računa o najboljem interesu i zaštiti potencijalnih žrtava. I mediji su na ispitu u smislu načina izveštavanja.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track