METEOROLOG ĐURIĆ IMA NOVU PROGNOZU: Narednih dana temperatura skače za 15 stepeni, ako ste planirali uranak razmislite još jednom
Foto: Shutterstock

nestabilno

METEOROLOG ĐURIĆ IMA NOVU PROGNOZU: Narednih dana temperatura skače za 15 stepeni, ako ste planirali uranak razmislite još jednom

Društvo -

Poslednji dani aprila, prema najavama meteorologa Đorđa Đurića, doneće i jesenje ali i letnje temperature, ponegde će biti lokalnih pljuskova, ali i grmljavine, pa će i predstojeći praznici proteći uz nešto svežije temperature

"Nakon današnjeg sunčanog i pravog prolećnog vremena, uz temperature do 20 stepeni, ponedeljak donosii povećanje oblačnosti, ali i nešto svežije vreme, pa će maksimalna temperatura biti od 12 na severozapadu do 20 stepeni na jugu i istoku Srbije", napisao je Đurić.

Kako dodaje "u utorak i sredu biće umereno do pretežno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a u u utorak krajem dana i u sredu ujutro u košavskom području duvaće i jak jugoistočni vetar."

vreme
foto: Printscreen/RHMZ

Utorak će biti najhlandiji dan u sedmici i maksimalna temperatura biće od 11 u centralnim i zapadnim predelima do 17 stepeni u južnim i istočnim delovima Srbije, u Beogradu do 12.

U sredu nešto toplije, temperatura od 15 do 20 stepeni, samo u Negotinskoj Krajini hladnije.

Porast temperature, ali i kiša

- U četvrtak i petak očekuje nas osetniji porast temperatura. U četvrtak maksimalna temperatura u većem delu Srbije biće oko 25 stepeni, a na Veliki petak i do letnjih 27. U četvrtak promenljivo oblačno, tek ponegde lokalni pljuskovi sa grmljavinom, a u petak samo na severu Srbije krajem dana", najavio je Đurić.

Prema trenutnim prognozama, u noći između petka i subote, tačnije u noći uranka vedro, uz temperature od 10 do 15 stepeni.

Za vikend nešto svežije, maksimalna temperatura u većini predela u subotu i za Vaskrs oko 20 stepeni.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track